750 100 2017

budapesta2 2O excursie la Budapesta cu Agenţia de Turism Ultramarin este, în orice perioadă a anului, o experienţă extraordinară, dar un Revelion este un eveniment cu totul aparte. Belgradul poate fi, de asemenea, alegerea perfectă pentru cei care vor să intre… zgomotos în 2017!
Budapesta, oraș aflat la doar câteve ore de mers pe autostradă, este de o frumuseţe incredibilă, cu evenimente şi atracţii pentru toate gusturile. De Revelion, maiestuoasa capitală devine însă și mai frumoasă, fiind invadată de lumină și bucurie. Budapesta este una dintre cele mai frumoase capitale europene: cu o arhitectură deosebită, plină de muzee şi obiective turistice, foarte curată şi cu un trafic fluid. Printre cele mai frumoase zone ale oraşului se afă Cetatea Buda, un ansamblu arhitectural desprins parcă dintr-o poveste, cu turnuleţe albe, clădiri istorice şi un muzeu al marţipanului. Aici puteţi vizita frumoasa Biserică Mathias Rex, unde a fost încoronată Împărăteasa Sissi a Austriei, Bastionul Pescarilor cu cele şapte turnuleţe fermecătoare reprezentând cele şapte triburi maghiare, Statuia Ecvestră a lui Ştefan I, fostul Palat regal, în prezent Galeriile Naţionale, unde se află cea mai mare colecţie de pictură maghiară, sau puteţi asista la schimbarea gărzii în faţa sediului Preşedinţiei Ungariei. Tot în partea Budei, la înălţime, panorama de la Citadelă este impresionantă, mai ales seara.
De partea cealaltă a Dunării, în Pesta, Basilica Sfântul Ştefan domină de la distanţă prin frumuseţe şi măreţie. Aici sunt și Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor, cu monumentul Milenium, Muzeul de Arte Frumoase (cu excepţionale tablouri ale unor pictori renumiţi), Castelul Huniazilor, Parcul de distracţii dar şi Grădin Zoo, una dintre cele mai mari şi mai vechi din Europa. Cel mai frumos Parlament al Europei poate fi admirat în toată splendoarea sa în timpul unei croaziere pe Dunăre, când veţi descoperi o nouă şi neaşteptată perspectivă asupra oraşului.
La fel de splendid se transformă în această perioadă și capitala Serbiei, Belgrad. Pentru 30 și 31 decembrie, vecinii noștri au pregătit o adevărată petrecere în aer liber, cu Goran Bregovic, Bijelo Dugme și Bajaga & Instruktori, chiar în fața Parlamentului sârbesc. În plus, Orașul Alb este o destinație turistică de neratat: Catedrala Sfântul Sava, parcul Kalemegdan (inclusiv cetatea Belgradului), zona oraşului vechi, Piaţa Republicii sau fermecătoarea străduţă Skadarlia sunt obiective la fel de frumoase în orice anotimp.
Agenția de turism Ultramarin vă invită așadar să petreceți Revelionul în două dintre cele mai frumoase capitale europene, aproape de Timișoara, la Budapesta sau la Belgrad. Petrecerile pregătite de vecinii noștri nu vă vor dezamăgi! Detaliile excursiilor pot fi găsite aici și aici.