safari 750x100

813860 actiuneVineri după-amiază, în primul meci al etapei a 30-a din Liga 2, Sepsi Sfântu Gheorghe a învins cu 2-1 pe ASU Poli Timișoara, după ce la pauză oaspeții au condus cu 1-0.


Seara, reporterii Gazetei Sporturilor au fost avertizați de oficialii Federbet, o agenție internațională de monitorizare a pariurilor, că există indicii serioase conform cărora meciul este aranjat pentru pariuri!
Italianul Francesco Baranca, președintele agenției, susține că evoluția cotelor a fost una bizară: “Modul de pariere a fost foarte inteligent. S-a pariat în modulul live, nu înainte de meci. Inițial, se părea că jocul se duce spre o victorie la scor a gazdelor, apoi la un moment dat cineva a început să parieze insistent pe faptul că oaspeții vor conduce la pauză”.
ASU Poli Timișoara a deschis scorul surprinzător, cu 4 minute înainte de pauză, prin Blănaru. Pe imaginile DigiSport se vede cum Taub degajează o minge din preajma propriului careu, Ursu - fundașul central de la Sepsi - luftează copilărește la 35 de metri de poartă, iar Blănaru scapă singur și înscrie. “O greșeală incredibilă a lui Ursu”, a spus comentatorul Paul Andrei, la microfonul DigiSport.
După pauză, explică Baranca, “a fost foarte clar din evoluția cotelor că Sepsi va câștiga jocul”.
Pe imagini se vede cum Sepsi întoarce rezultatul într-un interval de doar cinci minute, 70-75. Greu a scăpat singur printre fundașii centrali și a egalat, apoi Huiban a înscris cu capul, nemarcat în fața porții, în urma unei centrări a lui Ene, la care Taub s-a întors cu spatele.
Pe scurt, meciul a fost 2 pauză / 1 final, un rezultat care putea aduce unui parior inspirat un câștig de 20 de ori mai mare decât suma mizată.
Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Sebastian Novovic, președintele Asociației Suporterilor care susține financiar clubul ASU Politehnica Timișoara: “Au fost și la noi destule discuții după meci. Pe forumul suporterilor s-a discutat că ar fi fost aranjat, dar de la fața locului nu a părut așa. Noi am mai avut o ocazie la 1-0, înainte de pauză. Suntem foarte implicați la echipă, noi o susținem. Știm ce discuții am avut cu jucătorii, pe care i-am avertizat din start în privința pariurilor. În regulamentul de ordine interioară, se merge până la acționarea în judecată a fotbalistului care a prins. E clar că se poate paria prin interpuși. Situația noastră din clasament a dat naștere în ultimul timp la tot felul de discuții. O să investigăm acest caz pentru că am urmărit activitatea domnului Baranca de la Federbet și știu că e ceva serios”, a declarat Sebastian Novovic, președintele Asociației Suporterilor Politehnica Timișoara
Novocic spune că situația financiară a clubului este stabilă: “Nu avem datorii la stat, nu avem datorii la jucători. Cel mai mare salariu la noi este de 800 de euro”.
Aflat în Slovacia, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi OSK, a exclus varianta unui meci trucat pentru pariuri. “Nici nu se discută așa ceva. Nici nu se discută. E ceva de neimaginat. Exclud sută la sută. Noi vrem să mergem în prima ligă. Cine s-a uitat la televizor putea să vadă. La pauză, eu am fost foarte supărat și le-am zis băieților că dacă merg lucrurile așa nu va fi foarte bine. S-au mobilizat și s-a văzut asta în a doua repriză. Nici nu se discută. La noi, nu există”.

 

Sepsi Sfântul Gheorghe ocupă momentan locul 2 în Liga 2, o poziție care asigură promovarea directă în prima ligă. ASU Politehnica este prima de deasupra liniei retrogradării, dar are un avans de 8 puncte față de Metalul Reșița.
SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE - ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA 2-1
Răzvan Greu 70', Dragoş Huiban 75' / Ştefan Blănaru 41'
Niczuly - Răduţoiu, I. Ursu, Rz. Damian, Vl. Olteanu - Rz. Greu, Ghinga, Minciună (Huiban 52'), L. Manole - Hadnagy (cpt.)(M. Burlacu 80'), D. Ene (Veress 90+2’). Antrenor: Valentin Suciu
Gakos - Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub - Nicolescu - Teuţ (Birău 79'), Măd. Stancu (Bădăuţă 60'), Ad. Ungureanu, Ghinescu - Şt. Blănaru (Neamţu 74’). Antrenor: Sorin Brîndescu
Sursa: gsp.ro