750 100 2017

ACS Poli Timișoara a învins-o pe Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3-1 (0-1), vineri, în deplasare, la Drobeta-Turnu Severin, într-un meci din etapa a cincea a fazei play-out a Ligii I de fotbal.
Poli a câștigat trei puncte importante grație superiorității numerice pe care a avut-o în repriza secundă a partidei.
Pandurii a făcut o primă repriză bună, deschizând scorul prin Cătălin Hlistei (25), la prima sa reușită în Liga I.
La scurt timp, oaspeții au avut ocazia să egaleze, după ce Sorin Bușu l-a faultat pe Cristian Bărbuț în marginea careului, însă Octavian Drăghici a executat penalty-ul peste poartă (30).
Gorjenii au rămas în zece oameni în debutul reprizei secunde, când nigerianul Samson Nwabueze (47) a primit al doilea cartonaș galben, ambele pentru lovirea adversarului cu mâna, în încercarea de a proteja posesia.
Poli a reușit să egaleze prin Pedro Henrique (70), rămas singur cu portarul Răzvan Stanca, iar peste două minute a trecut în avantaj, prin golul lui Cristian Bărbuț (72), de asemenea, în situația de unul la unu cu goalkeeper-ul.
Gazdele au rămas în nouă jucători, după ce Cristian Sîrghi, care debutase în minutul 62 la Pandurii, s-a accidentat la umăr și a părăsit terenul în minutul 76 cu salvarea.
Gorjenii au rămas apoi în opt oameni în minutul 84, când Cornel Ene a primit cartonaș roșu pentru fault în postură de ultim apărător. Gabriel Cânu (86) a marcat ultimul gol al oaspeților, după o ieșire greșită a lui Stanca, reluând în plasă cu capul mingea trimisă tot de el în primă instanță în transversală.
Pandurii a pierdut primul său meci din play-out.
În sezonul regulat, Pandurii s-a impus cu 3-1 pe Bega, iar returul s-a terminat la egalitate, 2-2.
CS Pandurii Târgu Jiu — ACS Poli Timișoara 1-3 (1-0), stadion "Municipal" — Drobeta-Turnu Severin
Au marcat: Cătălin Hlistei (25), respectiv Pedro Henrique (70), Cristian Bărbuț (72), Gabriel Cânu (86).
Octavian Drăghici (Poli) a ratat un penalty în min. 30 (șut peste poartă).
Cartonașe roșii: Samson Nwabueze (Pandurii, 47), Cornel Ene (Pandurii, 84).
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); arbitri asistenți: Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin), Dragoș Mihai Iliescu (Craiova); arbitru de rezervă: Marian Balaci (Drobeta-Turnu Severin)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) — CCA, Dan Potocianu (CSM Reșița) — LPF