750 100 2017

rotarrii planteazaEchipa Rotary Club Timișoara Ripensis demarează, sâmbătă 1 aprilie, de la ora 9, proiectul districtual Rotary Plantează, care are ca scop combaterea defrişărilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii timișorenilor.

Rotarienii prezintă și unele realități dureroase. Astfel, 5 miliarde de euro pagubă în România din tăieri ilegale de păduri. După 1990 tăierile ilegale de pădure prejudiciază statul cu peste 50 de milioane de euro într-un singur an în România, în fiecare ora sunt tăiate 3 hectare de pădure. România a coborât mult în ceea ce privește suprafețele de pădure din teritoriul național, cu doar 26,3% față de 31% cât reprezintă media europeană.

Țări precum Austria și Germania au peste 40%, iar Suedia chiar 80% din teritoriu acoperit de păduri între 1990 și 2012, cca 366.000 de hectare de pădure au fost tăiate ilegal 8,8 milioane de metri cubi de pădure se taie ilegal, anual, în România prejudiciul anual creat de tăierile ilegale se ridică la 1,5 miliarde de lei deși Președintele României a promulgat legea prin care defrișările ilegale sunt incluse în cadrul amenințărilor la securitatea națională, deși Senatul României a adoptat, propunerea legislativă care completează Legea nr. 51/1991 în sensul că este considerată amenințare la adresa siguranței naționale orice acțiune sau inacțiune care lezează resursele economice strategice ale României.

“Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Ne alăturăm forţele întregului District 2241 pentru un proiect de anvergură, inițiat de către distinsul nostru coleg dr. Marian Neagoe și rotarienii din Timișoara susțin acest proiect cu impact major şi constant de-a lungul timpului.
Nu putem rămâne impasibili ştiind că din vara anului trecut Terra a intrat oficial pe deficit de producţie de oxigen raportat la consumul mondial”, susțin rotarienii. Partenerii proiectului sunt  Romsilva Ministerul Apelor şi Pădurilor. Sponsor este RC Timișoara Ripensis. “Cu mic și mare, comunitatea rotariană timișoreană organizează campania de plantare a 1,000 de stejari și sunteți invitați alături de familie și prieteni sâmbătă 1 aprilie 2017, ora 09,00, în zona verde Mehala și apoi să gustăm un gulaș delicios. Împreună putem sădi un dram de istorie! Vă așteptăm cu bucurie!”, îndeamnă Ovidiu Cojerean, președintele RC Ripensis 2016-2017.