750 100 2017

Poli jpg5 la multi aniS-au scurs 95 de ani de când într-o zi de duminică, 4 decembrie, a anului 1921, studenţii asistau la întemeierea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara.
Atunci, primul preşedinte, tânărul professor şi arhitect de mai târziu -Victor Vlad - avea să spună: „O organizaţie de felul acesta trebuie să fie reprezentanţa tuturor indivizilor de diferite naţiuni, de diferite religiuni şi din diferite regiuni şi vârste. Sportul e ceva ce aparţine oricărui individ care-şi dă seama de rostul său în societatea omenească”.
“Au trecut 95 de activitate neîntreruptă, 95 de ani de când avem convingerea că educaţia fizică este indispensabilă şi că activitatea sportivă formează atât fizicul, cât şi caracterul, spiritul de cavalerism, de camaraderie, de solidaritate, de civilitate, de performanţă. În istoria Societății Sportive Politehnica Timişoara sunt nenumărate exemple de sportivi excepţionali şi de caractere extraordinare, chiar dacă UPT nu și-a propus neapărat crearea de campioni şi nici stabilirea de recorduri. Toate acestea s-au transmis mai departe generaţiilor, dându-ne puterea ca de fiecare dată în momentele de cumpănă, în ciuda tuturor adversităţilor şi a propriilor greşeli, să nu renunţăm, să luptăm pentru identitatea noastră, pentru valorile noastre. De fapt acesta este spiritul Politehnicii” – este mesajul UPT, la 95 de ani. La mulți ani!