safari 750x100

sah pieseÎn perioada 18-27 noiembrie, la Călimănești, s-au desfășurat cele mai importante competiții de șah la nivel național, Campionatele Naționale pe echipe de seniori – Superliga de șah – ediția 2016.
Competițiile au reunit cele mai bune echipe din București, Timișoara, Iași, Baia Mare, Constanța și alte centre șahiste din țară. Jucătorii de la AEM Luxten Timișoara au dominat din nou proba masculină a Campionatului Național de seniori, impunându-se cu 17 puncte.
Următoarele clasate au fost echipa Clubului de șah al municipiului Baia Mare, cu 16 puncte și echipa C.S. Stud. Medicina Timișoara cu 12 puncte.
În cadrul competiției feminine, titlul de campioană națională a revenit echipei Politehnica Iași (12 puncte), urmată de echipele C.S. Stud. Medicina Timișoara (11 puncte) și C.S.M. București (10 puncte).
Cele mai bune rezultate individuale la masculin au fost obținute de marii maeștri Constantin Lupulescu și Mircea Pârligras, componenți ai echipei AEM Luxten Timișoara.
AEM Luxten Timișoara este deținătoarea celor mai multe trofee interne din ultimii 15 ani. Campionatele au fost organizate de Federația Română de Șah în colaborare cu C.S. Tinerii Maeștri București.