safari 750x100

12938070 10205464673765823 7714944184665909241 nÎntrucât epidemia de rujeolă a avut consecinţe tragice pentru unii copii, iar victimele au fost persoane nevaccinate antirujeolic, prin refuzul părinţilor, oficialii din sănătate şi membri ai legislativului au lansat ideea tragerii la răspundere penală a adulţilor sub acuza de rele tratamente aplicate minorului.
Deputata PSD din Timiş, dr. Bianca Gavriliţă, membră în comisia de sănătate, crede că sancţiunea ar fi mult prea dură, dar pledează ferm pentru vaccinarea copiilor care frecventează colectivităţile (creşe, cămine, grădiniţe, şcoli), întrucât i-ar putea contamina şi pe ceilalţi copii.
„Copilul care intră într-o colectivitate este obligat să aibă vaccinurile. Părintele poate să spună că îşi asumă că nu vrea să- accepte vaccinurile, dar ulterior suporţi şi consecinţele acestor decizii, pentru că în momentul în care intri în colectivitate dar n ai vaccinurile la zi, expui la risc şi ceilalţi copii care au schema de vaccinare făcută”, spune Bianca Gavriliţă.
În acest sens, ea propune ca accesul copiilor nevaccinaţi să fie interzis în colectivităţi. Noua lege a vaccinării va prevedea ca odată cu obligarea părinţilor de a accepta imunizarea copiilor prin vaccinare, statul să asigure dozele de vaccin necesare pentru minimum doi ani.