safari 750x100

mari arsi nSecția de Mari Arși de la Spitalul Județean Timișoara va avea, în câteva luni, și aparatura necesară pentru a funcționa. Deocamdată au fost realizate trei saloane și urmează și celelalte două, cu bani de la Consiliul Județean Timiș. Managerul Spitalului Județean Timișoara Marius Craina a fost zilele trecute la Ministerul Sănătății, de unde a primit asigurări că în câteva zile va demara licitația pentru achiziționarea aparaturii necesară secției de Mari Arși, de la Casa Austria. Aparatura medicală se va cumpăra cu bani de la Banca Mondială. Estimarea reprezentanților spitalului pentru dotarea cu aparatură a Centrului de Mari Arși este de 17 milioane de lei.
„Sperăm că undeva în cursul verii cel puțin primele trei paturi vor deveni funcționale, dotate cu aparatură, iar undeva spre sfârșitul anului vom finaliza și vom introduce în funcțiune și celelalte două paturi”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișaora.
Clinica a fost realizată în Casa Austria, de lângă Spitalul Județean Timișoara. În decembrie 2016 au fost finalizate, într-o primă fază, trei saloane din cinci, câte vor fi în total.