750 100 2017

nicolae robu 101Primarul Nicolae Robu apreciază construirea stadionului din judeţul lui Liviu Dragnea, de la Alexandria, dar speră să ajungă şi la Timişoara aprobarea pentru sala polivalentă şi stadionul nou.

„Am aflat cu bucurie că CNI finanţează săli, că se fac investiţii în modernizarea infrastructurii pentru sport şi cultură. La Teleorman. Aştept să văd că se dă drumul la investiţii în România. E bine că se face un stadion de sport în Teleorman, dar trebuie să se înţeleagă că oraşul care va reprezenta România în 2021, drept Capitală Culturală Europeană este Timişoara şi are nevoie şi el de investiţii.
Nu putem ne-onora ţara, prezentându-ne în 2021 cu o infrastructură necorespunzătoare. Pe plan local avem o mulţime de investiţii, vom avea şi mai multe, vom moderniza tot ceea ce este infrastructură pentru mobilitate, dar dincolo de tot ceea ce facem noi local, trebuie ca şi Guvernul să îşi aducă aportul pentru a reprezenta cm se cuvine ţara”, a spus Nicolae Robu.

Edilul apreciază că este o responsabilitate asumată pentru CCE 2021, sunt cote-parte cu care trebuie să cotizeze PMT, CJT, dar şi Guvernul României, iar guvernul trebuie să pună umărul cât mai urgent, pentru că o sală polivalentă sau un stadion nu se face de azi pe mâine şi dacă nu demarează proiectele, riscurile să nu se poată finaliza până în 2021 sunt foarte mari şi se poate ajunge la dificultăţi foarte mari.

„Toată lumea spune că nu sunt bani, dar pentru asemenea obiective, în oraşul CCE trebuie să existe bani. Nu văd logica pentru care cineva poate spune că un stadion de 30 – 40 de mii de locuri sau o sală polivalentă nu sunt priorităţi.

Cer Guvernului României să dea drumul la aceste două investiţii prin CNI. Cred că şi Alexandria a avut nevoie de o sală polivalentă şi de un stadion, decent proporţionat, dar nu cred că România se termină la graniţele judeţului Teleorman. (...). Nemulţumirea mea începe acolo unde văd că nu se fac gesturi pozitive şi spre Timişoara”, a detaliat Robu.

La fel este, potrivit primarului, şi în cazul spitalelor regionale, în care nu a fost prinsă şi Timişoara.

„Nu am primit încă răspunsul de la CNI (pentru polivalentă, n.r.) eu sper încă în simţul răspunderii celor din guvern. CNI execută ceea ce se decide la nivelul guvernului. Obiectivele nu au culoare politică, ci sunt necesare”, a concluzionat primarul Nicolae Robu.