safari 750x100

Bianca GavriliţăPSD răspunde afirmaţiilor primarului Nicolae Robu care s-a plâns recent că Guvernul Grindeanu nu dă bani pentru finanţarea Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'' şi susţine că Executivul a dat bani şi că nu îşi uită promisiunile din campanie.
Deputatul PSD de Timiş Bianca Gavriliţă susţine că Guvernul Sorin Grindeanu a alocat o primă tranşă, de 7 milioane de lei, din bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru continuarea lucrărilor la corpul B al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.
Finanţarea va permite antreprenorului să parcurgă următoarele etape, astfel încât clădirea să fie, în sfârşit, finalizată.
“Am promis, încă din campania electorală, că voi face toate demersurile pentru ca unitatea sanitară să obţină fondurile pentru continuarea lucrărilor la corpul B. Întâlnirile şi discuţiile avute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au avut succes şi primii bani au fost alocaţi. Aceasta demonstrează că ceea ce promitem, şi facem. PSD îşi respectă cuvântul dat, iar Guvernul Grindeanu cunoaşte priorităţile Timişului”, spune deputatul de Timiş Bianca Gavriliţă.
Noul corp de clădire va avea opt nivele, o suprafaţă utilă de 8.055 mp, peste 150 de paturi şi va fi legat de actuala clădire printr-o pasarelă.
“Spitalul “Louis Ţurcanu” va rămâne una dintre priorităţile actualului mandat. Am început deja demersurile pentru a identifica fondurile necesare dotării unităţii pe care constructorul s-a angajat să o finalizeze în 2018. Sunt convinsă că având sprijinul premierului Sorin Grindeanu şi cu ajutorul celorlalţi colegi parlamentari social-democraţi din Timiş vom reuşi să găsim resursele necesare achiziţionării de aparatură medicală de ultimă generaţie. Le cer însă şi parlamentarilor din celelalte partide să vină alături de noi şi să contribuim împreună la punerea în funcţiune a celei mai noi şi mai moderne unităţi spitaliceşti din vestul României”, mai afirmă deputatul PSD de Timiş, Bianca Gavriliţă.