safari 750x100

974x468 340x255Ioan Florin Ciul se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de primar, deține și calitatea de reprezentant/ membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003 – a susținut Agenția Națională de Integritate.
Curtea de Apel Timișoara a dispus în 12 noiembrie 2014 anularea raportului de evaluare al ANI prin care primarul arădean de la Bocsig era declarat incompatibil. Sentința a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție de către Agenția Națională de Integritate.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.”- ANI.
În data de 11 mai 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Agenției Naționale de Integritate, împotriva sentinței din 12 noiembrie 2014 a Curții de Apel Timișoara și a respins acțiunea formulată de reclamantul Ciul Ioan Florin, ca neîntemeiată. Sentința este definitivă astfel că, Bocsigul va rămâne fără primar și se vor organiza alegeri.
Sursa: specialarad.ro