safari 750x100

Senatorul liberal arădean Ioan Cristina este „urecheat” de şefii săi din conducerea organizaţiei arădene pentru că a avut curajul să-şi exprime liber o opinie. Cristina a declarant pentru un site arădean că Gheorghe Falcă a ajuns să propună susţinerea lui Ludovic Orban pentru şefia PNL, deşi tot el îl criticase pe Orban, spunând că dacă acesta ar ajunge preşedintele partidului, PNL ar ajunge la 10 la sută. Replica a sosit imediat. Conducerea PNL, filiala Arad, a transmis următorul mesaj: „Îl rugăm pe domnul senator să își respecte colegii de partid și electoratul. Considerăm că în ceea ce privește comunicarea publică este mult mai important ca domnul senator Cristina să transmită activitatea sa parlamentară pe care o desfășoară pentru cetățeni”.
Conducerea care îl critică pe senator pentru că „nu-şi respectă colegii de partid” este cea în frunte cu Gheorghe Falcă, rezultată în urma alegerilor interne, contestate la Curtea de Arbitraj datorită modului nestatutar în care au fost organizate, o decizie a acestui for fiind aşteptată în următoarele zile. Altfel spus, Gheorghe Falcă îşi atacă colegul pentru că acesta şi-a permis să-şi exprime liber o opinie. Curat liberal mod de a acţiona pentru un lider cu destule probleme, care, în viitorul apropiat, riscă să devină chiar şi mai mari.
În altă ordine de idei, pentru Gheorghe Falcă, susţinerea lui Ludovic Orban pare firească în condiţiile în care Cristian Buşoi, unul dintre cei trei candidaţi anunţaţi la şefia PNL, este cel care a semnat adresa către conducerea filialei arădene care constata caracterul nestatutar al alegerilor judeţene organizate de Falcă iar … Predoiu, celălalt candidat, este un adversar politic declarat al lui Falcă în PNL, acesta fiind şi cel care l-a spulberat cu câţiva ani în urmă în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.