safari 750x100

robu popoviciuPrima şedinţă a BPJ al PNL Timiş, de joi 27 aprilie, a fost una relaxată, cu discuţii constructive, aşa apreciază preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, care a remarcat şi implicare din partea participanţilor.
„Trebuie să acţionăm uniţi mai departe şi să lăsăm discuţiile deoparte şi să readucem credibilitatea în rândul cetăţenilor faţă de PNL”, pentru că ceea ce a fost până acum nu a fost bine, spune Robu, care adaugă că deschiderea este totală pentru toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori, care sunt drepţi, cinstiţi, corecţi, loiali faţă de PNL. Aceştia sunt bineveniţi în echipa PNL”.
Liderul PNL Timiş a mai anunţat că în cadrul BPJ al PNL Timiş de joi s-au luat câteva decizii importante, astfel că a fost numit ca preşedinte al Ligii Aleşilor Locali primarul din Buziaş, Sorin Munteanu, în cele două funcţii de secretar-executiv au fost numite Mihaela Calescu şi Luminiţa Napău, care „s-au remarcat prin implicare serioasă, implicare foarte bună în cadrul organizaţiei şi am considerat că merită această funcţie în Secretariatul general al PNL Timiş”.
De asemenea, s-a decis că imediat trebuie să-şi intre în atribuţii preşedinţii şi vicepreşedinţii departamentelor de resort, funcţii care până acum nu au fost particularizate, cum există acum. Totodată, comisiile de specialitate ale PNL Timiş şi definirea responsabililor de zone sunt priorităţi, pentru că trebuie să înceapă refuncţionalizarea partidului, în perspectiva câştigării alegerilor din 2019.
Pentru funcţia de secretar general nu s-a luat nicio măsură, interimatul putând să continue.
„La PMT am declarat că nu îmi plac titularii în funcţie ci interimarii, pentru a da mai mult randament. De aceea, eu prefer interimarii. Nimeni care este numit în funcţie nu este protejat. (..). Nu a fost numit alt secretar general, sunt cei doi vechi şi pot rămâne foştii interimari”, a spus Robu. Adică îl păstrează în funcție pe controversatul Alin Popoviciu, poate pentru meritul de a ”organiza” cum a trebuit alegerile din PNL Timiș.
Pe de altă parte, Claudiu Buciu, care are mandat plin din partea PNL Lugoj, a anunţat vineri că îşi doreşte recâştigarea mandatului de primar al Lugojului. „Lugojul a fost un oraş de dreapta, dar în ultimii ani pare a fie mai mult de stânga. (...). Vrem ca în 2020 să câştigăm şi sper să câştigăm primăria”, a spus Claudiu Buciu, care a remarcat şi faptul că în 2012, din toate promisiunile făcute de guvernul Ponta, municipiul nu a primit niciun ban, ci doar s-a dat undă verde pentru construirea unui cinematograf care urma să fie construit „de apropiaţii lui Ghiţă” şi care costa de cinci ori mai mult decât cel mai modern cinematograf din ţară.
În altă ordine de idei, Nicolae Robu a mai punctat că mai sunt 19 organizaţii în judeţ unde nu s-au organizat alegeri, că respectivii preşedinţi nu mai au mandat şi că au fost mandataţi ca interimari foştii preşedinţi să organizeze alegerile pe data de 10 mai, ca ultimatum. Dacă nu vor organiza aceste alegeri până la 10 mai, „vom vedea ce vom face”.