safari 750x100

Nicolae Robu 02 marComitetul de coordonare al PNL Timiş, în cadrul căruia se vor alege noul preşedinte şi noua conducerea ale organizaţiei judeţene liberale a început sâmbătă cu mesaje ale parlamentarilor de Timiş, după care a urmat prezentarea raportului preşedintelui interimar Nicolae Robu.

Acesta a vorbit despre momentul fuziunii PNL cu PDL şi i-a mulţumit prietenului său Dan Popa pentru colaborare, regretând că acesta nu a fost prezent la evenimentul de astăzi.
Primarii din Sânnicolau Mare şi Deta, Dănuţ Groza şi Petru Roman l-au criticat pe Nicolae Robu mai ales pentru faptul că sala de la CRAFT a fost ''jumătate goală'' şi că puteau veni mai mulţi aleşi locali din judeţ, dar care au fost ''obstrucţionaţi'' în diferite feluri, inclusiv prin faptul că neavând achitată cotizaţia la zi, dar şi faptul că s-a deplasat prea puţin prin judeţ.
Groza a trecut în revistă insuccesele partidului atât în alegerile de anul trecut, locale şi parlamentare, faptul că Guvernul Cioloş nu a făcut nimic pentru salariile bugetarilor, deşi se ştia că lefurile sunt mici, toate acestea aruncând o imagine negativă asupra PNL.
Candidatul Alin Nica şi-a deschis discursul spunând că nu este un primar de mare municipiu, ci ''sunt doar un primar de comună, dar aşa cum esenţele tari stau în sticluţe mici, şi diamantele se găsesc pe suprafeţe mici. Cred că PNL, prin noi toţi, poate să revină acolo unde îi este locul, în prim-planul scenei politice judeţene şi naţionale. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca noi cei de aici să credem cu tărie. (...). Dacă vom merge pe aceeaşi direcţie, neschimbând nimic, nefăcând nicio modificare, mergând cu aceiaşi oameni, cu acelaşi tip de a face politică, nu va fi garantat viitorul PNL. (...). Imaginea negativă acumulată de PNL trebuie schimbată, dar nu din exterior, din fiecare dintre membrii partidului.
Sunt oameni în sală care doreau să facă mai mult pentru PNL, dar nu au găsit în conducerea judeţeană. (...). Ne-am pierdut timp preţios bătându-ne între noi, denigrându-ne unii pe alţii, uneori chiar jignindu-ne. Nu cred că acesta este modelul pe care vrem să-l urmăm, ci să ne îndreptăm spre cetăţeni. Medicamentul este schimbarea, învăţarea din greşelile trecutului, o nouă direcţie. Misiunea noastră ca oameni politici este să ajungem la oameni. (...). Am văzut că se pot cumpăra voturi inclusiv în competiţia noastră internă, dând funcţii în consiliul de administraţie, punând anumiţi colegi, fără consultarea BPJ în anumite funcţii de conducere. Se pot cumpăra oameni, dar nu suflete (...)'', a spus Nica.
Nicolae Robu şi-a prezentat raportul de activitate şi proiectul pentru viitor mandat, care va merge pe aceleaşi principii. Noutatea: le va aloca săptămânal primarilor PNL din judeţ cel puţin o oră pentur discuţii, înaite de BPJ.
Nicolae Robu a făcut apel la unitate şi la lăsarea în trecut a tot ceea ce a fost negativ până acum, iar în filială să nu mai existe ranchiună, ci conlucrare.