safari 750x100

gheorghe falca 60976500Pe modelul Liga Nordului, proiect politic pe cât de surprinzător, pe atât de controversat, alianța de dreapta înființată de „popularul” Umberto Bossi, în România se pun bazele Ligii Vestului.


Unii consilieri „transpartinici" lucrează deja intens la un proiect de unificare a dreptei, în care atât PNL-ul, dar și USR-ul și alte formațiuni politice anti-PSD să fie „recuperate" într-o viitoare alianță denumită, cel mai probabil, „Liga Vestului". Și care ar urma să susțină, pentru viitorul apropiat, un cuplu format din Klaus Iohannis la Președinție și Dacian Cioloș la Palatul Victoria. Vestea este însă că, în felul acesta, PNL-ul va renunța la lupta în alte zone geografice, capitulând și rămânând să facă figurație în sudul țării, în frunte cu Capitala.
Așa că, în timp ce filialele din fief-urile deja tradiționale ale pesediștilor vor fi lăsate să se zbată în agonie financiară, toate resursele partidelor de dreapta vor fi concentrate în vestul țării, Liga Vestului bazându-se exclusiv pe controlul total asupra a cinci orașe - Oradea, Timișoara, Clujul, Aradul și, bineînțeles, Sibiul, scrie Enational.
La crearea noii formațiuni vor lucra cinci oameni: Ilie Bolojan, Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă și chiar șeful statului, prin reprezentant de la Forumul Democrat German, cel mai probabil alesul fiind Paul Jurgen Porr. Iar misiunea acestora nu este doar să țină în mână electoratul de dreapta din vestul țării, dar mai ales să concentreze cea mai mare densitate de oameni de afaceri în zonă. Deziderat de altfel ușor de atins, mai ales că deja zonele cuprinse în viitoarea Ligă a Vestului sunt un adevărat „El Dorado" pentru multinaționalele și firmele străine. În plus, există și intenția ca să fie demarat un atac propagandistic agresiv împotriva proiectului guvernamental de „impozitare la sursă" a marilor investitori străini, urmând ca aceștia să fie chemați să-și mute investițiile în Vest. Unde, totodată, sunt așteptați și marii jucători care vor să se retragă de pe piața ungară, în urma ultimelor decizii economice ale Guvernului Orban, mai scrie sursă citată.
„Salvam Clujul de Bucuresti” a fost mesajul de pe panourile electorale ale UDMR-ului care au incendiat clasa politica romaneasca, in ciuda faptului ca liderii maghiari au facut apoi un pas inapoi, prin explicatia sugubeata ca nu vor decat ca banii stransi in Ardeal din impozite si taxe sa ramana in zona de Vest, fara a mai fi redirectionate catre Bucuresti. Adica o secesiune financiara care, oricat ar parea de halucinanta, urmeaza sa fie imbratisata si de artizanii Ligii Vestului. Interesant insa este ca, dupa cum bine o stiu cei care lucreaza in domeniul fiscal, nici macar lucrurile nu stau asa, 70 la suta din banii colectati la buget provenind din Regiunea Bucuresti-Ilfov si de la marii contribuabili. Pentru ca „investitorii strategici” occidentali care par sa urmeze orbeste traseul strategic recomandat de unele ambasade pe linia Oradea-Timisoara-Arad-Cluj-Sibiu nu prea se inghesuie sa cotizeze la bugetul de stat, preferand „repatrierea” profiturilor in „tarile-mama”. Asa ca, pana la clamarea secesiunii financiare, sa nu uitam ca vine 2018, un an despre care exista deja informatii ca va fi unul al marilor incercari pentru o Romania care nu are inca o autostrada peste Carpati.