safari 750x100

Echipa Pistru nu mai participă la alegerile din PNL Arad

Alegerile pentru şefia judeţeană a PNL, organizate în mod nestatutar de Gheorghe Falcă, au provocat o reacţie a echipei opoziţiei din partid, grupate în jurul deputatului Eusebiu Pistru şi a primarului Ineului, Călin Abrudan. Aceştia au anunţat că nu vor gira alegerile atâta timp cât Bucureştiul nu va da un răspuns oficial contestaţiei depuse la Comisia de Arbitraj, privind caracterul nestatutar al modului în care au fost organizate alegerile judeţene. Mai mult, atât Pistru cât şi cei din echipa sa au renunţat la candidaturile anunţate iniţial. „Mi-am retras candidatura fiindcă refuz să girez încălcările statutare ale PNL! Lupta pentru alegeri corecte continuă! În cursul zilei de ieri, împreună cu echipa mea, am decis să ne retragem candidaturile pentru conducerea organizației județene a PNL Arad. Consider că dacă participăm la aceste alegeri este ca și când am legitimiza încălcările statutare care continuă să se facă de către tabăra adversă. Conducerea de la Centru a fost înștiințată cu privire la neregulile care au loc în filiala Arad și am certitudinea că în cel mai scurt timp vom avea parte de o soluționare favorabilă respectării statutului PNL. Decizia noastră de retragere a candidaturii în condițiile actuale este un semnal clar că ne dorim o schimbare în ceea ce privește respectarea regulilor de către toți membrii liberali, indiferent de funcție, ne dorim transparență în orice act decizional, ne dorim comunicare deschisă, clară și onestă”, a declarat Eusebiu Pistru, deputat PNL. Călin Abrudan şi-a anunţat şi el public intenţia de a boicota alegerile lui Gheorghe Falcă. „Am hotărât ca astăzi să nu particip la acest simulacru de alegeri, respectiv alegerile județene ale Partidului Național Liberal, deoarece nu poți fi complice la ceva ce contești. Consider că orice partid politic trebuie să se bazeze pe principii, valori, rațiune și respect. Cred că acest voluntariat în care ne-am băgat singuri (Partidul Politic), ar trebui să îți dea posibilitatea să reprezinți, să fi reprezentat, să fi ales și să ai posibilitatea să alegi, conform celor 4 principii enunțate mai sus și conform Statutului Partidului Național Liberal, care este un contract între părți, un contract înregistrat la o instanță. Sper ca liberalismul să rămână ceea ce știm noi că trebuie să fie, că principiile nu pot fi călcate în picioare și într-un final să TRIUMFE DREPTATEA”, a declarat Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu.
Deşi gruparea din jurul lui Gheorghe Falcă se pregăteşte să savureze o victorie facilă în lipsa concurenţei, lucrurile sunt departe de a fi clarificate. Surse din cadrul conducerii centrale a PNL dau ca sigură invalidarea alegerilor organizate de Falcă, pe motiv de încălcare grosolană a statutului PNL, ceea ce ar avea ca rezultat şi faptul că judeţul Arad nu va avea delegaţi pentru alegerea noii conduceri centrale a PNL.
Gheorghe Falcă va deveni deocamdată preşedinte al PNL Arad, cu încălcarea statutului. Cheful de sărbătorire al evenimentului va avea loc, după cum arată deputatul social-democrat Florin Tripa, din banii Consiliului Judeţean Arad.

Sub pretextul sărbătoririi a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad, primarul Gheorghe Falcă a comandat o mega petrecere, din bani publici, care va avea loc imediat după încheierea alegerilor din cadrul PNL Arad. „Gheorghe Falcă se crede Kim Jong-un al Aradului și cheltuie banii publici pe chermeze de partid. În aceeași zi cu alegerile din PNL Arad (joi, 20 aprilie), la ordinul lui Falcă, la Pădurice se organizează o petrecere câmpenească, în cinstea a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad, care s-au împlinit acum vreo două luni, dar cei de la PNL au găsit un pretext pentru a sărbători. De fapt, petrecerea organizată de conducerea CJA la indicațiile lui Gheorghe Falcă nu este altceva decât o răsplată pentru liberalii ascultători care îi vor da votul de încredere Marelui Conducător, iar acesta din urmă își arată bunăvoința față de plebea din partid, acceptându-i pentru o seară la aceeași masă plină cu bunătăți plătite din banii arădenilor”, a declarat Florin Tripa. El spune că banul public este cheltuit pentru Gheorghe Falcă, în timp ce drumurile judeţului sunt pline de gropi.
„Președintele PNL Arad dovedește încă o dată lipsa oricărui respect față de arădeni, folosind banii publici în scop personal. În tot acest timp, conducerea Consiliului județean se plânge că nu are bani pentru investițiile stringente, cum sunt spitalele sau drumurile județene. Când milioane de lei se aruncă pe tot felul de petreceri, aniversări, chermeze, doar pentru a mulțumi Marele Conducător și clientela PDL-PNL, nici nu e de mirare că la CJA sunt conturile goale și nu mai sunt bani pentru investițiile de care au nevoie cetățenii“, a declarat deputatul Florin Tripa.