safari 750x100

alina 062Alina Gorghiu le-a transmis un mesaj liberalilor timişoreni, în ziua alegerilor preşedintelui organizaţiei Timişoara a PNL:

''Mai avem circa două luni până când vom încheia la nivel naţional, prin alegerea unui preşedinte unic, drumul la care am pornit acum doi ani, cel a fuziunii dintre cele doua mari partide ale dreptei româneşti: PNL şi PDL. A fost un drum greu, sinuos, întârziat uneori de noi sau de faptul ca unele decizii nu au fost luate la timpul lor.
Dar indiferent de ceea ce scrie în ziare, indiferent de ceea ce spun adversarii politici, realitatea este doar una: noi suntem acum singurii care mergem pe drumul unificării, iar toate celelalte partide balansează între vechii şi actualii preşedinţi, au parte de lupte interne, duse politic, în unele cazuri chiar şi prin tribunale.
A fost un proces lung, dar eu am toată încrederea că viitorul va arăta că a meritat. Trebuie să fie aşa!
Au trecut circa 100 de zile de guvernare PSD şi vedem că aceasta coaliţie de stânga este extrem de limitată în idei şi soluţii. Cei care o conduc au ales să joace numai pe terenul populismului, al promisiunilor fără sfârşit şi al unei campanii electorale care nu se mai termină. Guvernarea PSD este un fel de campanie electorală care începe din nou în fiecare dimineaţă. Într-o zi se promite dublarea salariilor. Altă zi, altă promisiune: vouchere de vacanţă sau câte două norme de hrană. Se anunţă că
se va depune o lege prin care salariile vor fi majorate de la 1 iulie. Dar mai mult de anul viitor. Sau din 2022. Dar apoi legea nu se mai depune.
Din păcate nu se guvernează. Nu se mai discută despre măsuri reale şi luate la timp pentru IMM-uri, pentru mediul de afaceri, pentru a crea locuri de muncă, pentru infrastructură, pentru echilibrul bugetar, pentru sprijinirea primarilor, pentru apărare chiar şi pentru o soluţie serioasă pentru
salarizarea în sectorul bugetar.
Poate că atunci când au anunţat primele măsuri populiste la începutul guvernării, liderii PSD au crezut că vor putea continua la nesfârşit cu lipsa de profesionalism, de expertiză de responsabilitate ... Ei bine, nu mai pot !
Modul în care PSD a gestionat problema legii salarizării este o culme a acestei incompetenţe. Şi, în plus, ceea ce s-a întâmplat este o jignire la adresa întregului sistem bugetar. Salariaţii sunt amăgiţi prin promisiuni care nu vor putea fi respectate. Iată ca un deputat ALDE a declarat că legea salarizării a fost oprită pentru că de fapt nu sunt bani pentru majorările promise de la 1 iulie.
Preşedintele Consiliului Fiscal contrazice şi el previziunile PSD: impactul bugetar pe 4 ani nu va fi de 30 miliarde lei, cum spune Guvernul, ci de 50– 60 miliarde. Iar acest impact nu poate fi susţinut. Cel fel de miniştri sunt aceia care nu reuşesc să calculeze impactul bugetar la o măsura atât de importantă? Ce fel de parlamentari sunt cei care semnează cu sutele o astfel de iniţiativă?
De fapt, guvernarea nu mai ştie ce trebuie să facă. Iar noi, ceilalţi, am ajuns să ne temem că miniştri evident nepricepuţi, precum ministrul de finanţe sau ministrul muncii, ar putea să ducă România mulţi ani înapoi.
Este clar că exista acum un risc real ca orice măsură, oricât de greşită şi de nefastă pentru economie, să fie luată de PSD. Ar putea să încerce desfiinţarea cotei unice de impozitare sau punerea sub semnul întrebării a sistemului de pensii administrate privat!
De aceea este clar ca lumina zilei că România are mare nevoie de o alternativă politică puternică şi serioasă faţă de guvernarea PSD. Această alternativă nu poate fi oferită decât de PNL.
Un partid cu o culoare politică clară, cu o istorie de care toţi ne mândrim, dar şi cu o forţă în teritoriu foarte puternică, singura comparabilă cu cea a PSD.
Reclădirea organizaţiilor locale trebuie să se facă prin voturile membrilor PNL care vor alege oameni de încredere pentru comunităţile lor locale şi pentru organizaţiile din care fac parte.
Aceştia sunt cei care au performat electoral şi cei care o vor face în viitor! Avem nevoie de fiecare membru, de fiecare liberal. Nimeni nu trebuie să plece din partid, dar eu cred că în funcţiile de conducere trebuie să fie în primul rând cei care au potenţialul de a aduce voturi, de a fi validaţi prin lupta electorală în comunităţile lor.
Să nu uitam, în ultimul timp au venit alături de PNL mulţi oameni foarte valoroşi care nu au mai făcut politică. În multe locuri ei au candidat şi au realizat performanţe. Alţii nu au apucat să candideze, dar în comunităţile lor ei sunt apreciaţi şi vorbiţi numai de bine. Nu trebuie să avem nicio ezitare în a le da acestor oameni un loc în faţă. Iar cei uzaţi, care nu au mai putut aduce nimic în plus pentru performanţa partidului, ar trebui să stea puţin mai la margine.
Va fi timp în viitor să ne gândim la candidaturile pentru alegerile de la nivel naţional. Alegerile de astăzi şi cele de săptămâna viitoare, dezbaterile de acum trebuie să fie dedicate problemelor cetăţenilor din Timiş şi din Timişoara dar şi soluţiilor pe care PNL le va propune.
Facem acum alegeri pentru ca PNL Timişoara să fie puternic şi pentru ca PNL Timiş să fie puternic !
Întrebarea este care sunt cei mai buni şi cei mai de încredere oameni pentru timişeni? Ce va propune PNL timişorenilor pentru a le face viaţa mai bună? Acestea sunt întrebări la care doar membrii PNL pot da cel mai bun răspuns!
Îmi doresc să se impună candidaţii cei mai buni dar fără să uite nimeni că suntem într-o sală în care toţi suntem colegi. Dar trebuie să ştim că nimeni nu e de neînlocuit şi că surprize pot fi mereu!
După ce alegerile din cadrul filialei Timiş se vor încheia, este mare nevoie ca la nivelul naţional această organizaţie judeţeană să devină o voce puternică a liberalismului românesc. Merită din plin acest lucru ! Iar Banatul are fără nicio îndoială un mesaj de transmis la nivel naţional pentru că este o parte a ţării care a avut succes dar care are şi proiecte mari de viitor.
De acum înainte PNL are nevoie de toată expertiza de care dispune în interior şi de actori politici puternici, precum echipa PNL Timiş, care să ducă mesajele sale în faţa cetăţenilor. Şi de curajul de a asuma proiecte politice grele. În primul rând acela că dreapta trebuie să fie unificată. Nu este voie ca alegerile europarlamentare să ne găsescă fără o dreaptă articulată în jurul unor idei clare de guvernare.
Între aceste idei pun pe primul plan o idee valoroasă a liberalismului. Cetăţeanul nu trebuie să fie prin nimic inferior sau supus statului. Nici în ceea ce priveşte o putere disproporţionată care ar putea duce la abuzuri asupra contribuabililor şi asupra firmelor în domenii precum impozitele dar nici în ceea ce priveşte o asistenţă socială care iarăşi poate deveni disproporţionată şi în urma căreia cetăţeanul devine un asistat dependent de anumiţi lideri politici care se visează providenţiali.
Abuzurile unor instituţii de stat pe de o parte, populismul şi demagogia pe de altă parte, acestea sunt cele două căi prin care statul poate slabi drepturile şi libertăţile cetăţeanului. Pe oricare drum s-ar porni, cetăţeanul poate deveni dependent şi vulnerabil. De aceea noi, ca partid liberal, avem datoria să le combatem. Şi avem o serie de angajamente pe care ni le-am luat în faţa cetăţenilor şi pe care trebuie să încercăm să le onoram chiar dacă suntem în opoziţie. Mă refer la o legislaţie care să întărească familia şi să favorizeze natalitatea, la investiţii în sănătate, la o legislaţie a răspunderii magistraţilor sau la impozite şi taxe mai mici pentru firme, prin care statul să acopere, chiar dacă numai parţial, majorarea salariului minim'', le-a transmis Alina Gorghiu miercuri, liberalilor timişeni.