safari 750x100

Ncolae Robu 01Luni. 10 aprilie, nu mai este valabil ce a declarat Nicolae Robu vineri, 7 aprilie, cu privire la liberalii despre care spunea că l-ar susţine în alegerile pentru un nou mandat la şefia PNL Timiş, care vor avea loc pe 22 aprilie. obu anunţase că din echipa sa fac parte alături de deputatul Marilen Pirtea şi 10 primari, parlamentarul urmând să devină prim-vicepreşedintele organizaţiei.

''Echipa noastră - spunea vineri Nicolae Robu - şi eu zic că este o echipă destul de mare, este deschisă tuturor celor care înţeleg că trebuie sa funcţioneze în armonie. (...)'' şi a rostit numele celor din viitorul Birou Politic Judeţean, dacă el ar câştiga alegerile, care, în ordine alfabetică vor fi: Bitea Nicu, Bogdan Ciprian, Buboi Cosmin, Buciu Claudiu, Cocean Liviu, Corbeanu Adriana, Costa Cosmin, Cretu Octavian, Radu Lambrino, Lulciuc Adrian, Mosiu Simion, Oneţ Liliana, Pirtea Marilen, Popescu Carmen, Robu Nicolae, Sarmeş Dan, Supuran Sorin, Tabăra Cosmin, cărora li s-ar adăuga cei 10 primari: Bejera Vasile, Bucur Florin, Filip Petru, Graur Marius, Lupulescu Samuel, Munteanu Sorin, Nastor Gheorghe, Savu Luchian, Stănuşoiu Ionut şi Tilihoi Sorin.

Pentru că unii din ''echipa noastră'' (a lui Nicolae Robu, n.r.) habar nu aveau că le apar numele pe vreo listă sau se ştiau alături de candidatul pentru şefia PNL Timiş Alin Nica, au negat că ar fi alături de Robu în ''echipa noastră''.

După ce o fi aflat şi Nicolae Robu că nu vor toţi să facă parte din ”lista lui Robu”, luni Nicolae Robu a întors-o: nu e listă, nici echipă, fiecare e liber să ...

Nicolae Robu a declarat luni:

''PRECIZĂRI în prelungirea anunţului făcut vineri, 07.04.2017, la conferinţa de presa a PNL Timiş, privind alegerile interne.

*Vineri, 07.04.2017, am anunţat, în conferinţa de presă săptămânală a PNL Timiş, echipa constituită prin liber consimţământ al componenţilor ei – constituită printr-un proces deliberativ cu aporturi multiple şi nicidecum prin numire de către cineva!-, în înţelegerea consensuală de a-şi asuma, ÎMPREUNĂ, conducerea PNL Timiş pentru următoarea legislatură.

*Persoanele nominalizate sunt nume cunoscute de membri PNL, nume care, fiecare în parte, înseamnă un palmares important în viaţa profesională şi politică a celor în cauză, altfel spus, înseamnă MERITE PERSONALE, merite suport pentru agreerea în echipă (exemple: Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest, Octavian Creţu, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie).

*Subsemnatul, din postura de candidat la funcţia de preşedinte de filială, agreat ca atare şi susţinut de toţi membrii echipei, evident că îi apreciez şi îi susţin, la rândul meu, pe toţi. Trebuie subliniat însă că după statutul actual al PNL, alegerile în Biroul Politic Judeţean nu sunt pe listă, ci uninominale. Drept urmare, fiecare component al echipei va apărea în faţa corpului elector – Consiliul Consultativ Judeţean, format din 441 delegaţi - în candidatura uninominală, în competiţie cu alţi candidaţi, din alte echipe sau chiar neafiliaţi, cel puţin neafiliaţi transparent. Iar numărul de voturi obţinut va fi, ca şi în cazul meu, în cazul tuturor, o rezultantă a aprecierii electorilor faţă de candidatul în sine şi faţă de echipa din care fiecare şi-a asumat să facă parte.

*Încă un lucru pe care vreau să-l subliniez cât se poate de clar este că atunci când eu vorbesc despre echipa, nu am nicio clipă în minte O ECHIPĂ A MEA SAU PENTRU MINE, ci O ECHIPĂ A PNL ŞI PENTRU PNL, pe mine neconsiderându-mă altceva decât un component al echipei în slujba PNL şi nicidecum în slujba proprie, nicidecum unul cu mize personale sau de grup /grupuri altul / altele decât PNL, respectiv, prin PNL, în slujba interesului public.

Şi, pentru că nu trebuie să ne gândim numai la alegeri, ci la fel de mult la ce va urma dupa alegeri, vreau sa transmit clar un apel la unitatea partidului, la armonie în cadrul filialei, la fair play în competiţie şi la a ne strânge alături cu toţii, după alegeri, indiferent de afinităţi, neafinităţi, simpatii, antipatii, susţinerea în alegeri a lui X sau Y etc., înţelegând că adversarii noştri – eu consider că e potrivit să spunem chiar duşmanii noştri, cel puţin, uneori!-, sunt în afara partidului, sunt personajul colectiv PSD!

*Îmi exprim speranţa că PNL Timiş şi PNL, în ansamblul său, va traversa cu bine - şi asta presupune CU ÎNŢELEPCIUNE!- această perioadă delicată şi va reuşi în următorii 4 ani şi după, să se impună ca partidul numărul 1 al judeţului Timiş, respectiv, ca partidul numărul 1 al României!''