safari 750x100

nicusor dan nu exista un plan de gestiune a copacilor totul s a facut intr o maniera populista si heirupista 18543003USR Timiş susţine că a început extinderea în judeţ, prin iniţierea de grupuri de iniţiativă, care atunci când cor căpăta coeziune şi consistenţă se vor transforma în filiale locale.

''USR a început extinderea în judeţul Timiş, a înfiinţat deja 4 grupuri de iniţiativă în Lugoj, Dumbrăviţa, Fibiş şi Moşniţa. Acestea reprezintă începutul filialelor locale, în două luni ele vor deveni filiale locale. Este nevoie de timp ca aceşti oameni, care au trecut deja prin filtrele de integritate USR să încerce să lucreze împreună. Am discutat zilele trecute despre evenimentele următoare din Dumbrăviţa şi despre problemele următoare ale grupurilor de iniţiativă'', spun reprezentanţii USR Timiş.

În teritoriu s-a aflat şi preşedintele USR Nicuşor Dan, care a relatat despre iniţiativele parlamentare ale Uniunii, susţinând că USR doreşte în continuare să nu dezamăgească cetăţenii şi vrea să extindă numărul de infracţiuni cărora să li se aplice pe lângă pedeapsa penală şi sancţiuni complementare care să le interzică penalilor respectivi ocuparea unei funcţii publice pentru un număr de ani, în funcţie de infracţiune.

''Soluţia găsită de colegii mei pe care o vor înainta ca proiect de lege este ca pentru mult mai multe dintre infracţiunile prevăzute de codul penal, în afară de sancţiunea penală prevăzută de cod să existe o sancţiune complementară, pe care judecătorul să o pronunţe şi care să-i interzică accesul la funcţia publică un număr de ani în funcţie de infracţiune. În momentul de faţă sunt doar şapte astfel de infracţiuni pentru care se aplică obligatoriu sancţiunea complementară menţionată, pentru altele 70 ea este opţională, iar pentru restul infracţiunilor nu este prevăzută deloc'', spune Nicuşor Dan.