safari 750x100

Sorin Grindeanu 01Scandalul întreținut de primarul Nicolae Robu referitor la amplasarea unei săli de sport în zona Timișoarei a ajuns, din nou, subiect de discuție pentru primul ministru Sorin Grindeanu.

El a declarat, pentru Mediafax, că, în momentul în care a fost președinte al Consiliului Județean Timiș s-a simțit discriminat și supărat când era vorba de alocările de bani de la centru. ”În toţi aceşti ani sigur că am fost de multe ori supărat poate, venind dintr-o zona în care până anul trecut stânga nu era principala forţă politică. Anul trecut a schimbat regulă. Prima dată după revoluţie stânga a câştigat, fie că vorbim de alegeri locale, fie de alegeri parlamentare. Putem discuta de motive pentru că le cunosc foarte bine ca preşedinte PSD Timiş. Sigur că în toţi aceşti ani nu doar în Timiş, există anumite zone din ţară noastră care pe bună dreptate sau nu se consideră nedreptăţite în alocările care sunt date din Bucureşti, de la centru. De foarte multe ori, politicienii locali au folosit această tactică de a da vine pe Bucureşti pentru nerealizările pe care le au acolo pentru a-şi justifică anumite nesatisfatctii sau lucruri pe care le-au promis cetăţenilor şi n-au putut să le dezvolte.
Această justificare pe care o au unii dintre ei. „E de vină Bucureştiul”, e foarte la îndemână. Va spun că dacă ar hotăra doar cei din Bucureşti şi nu ar există reglementări, n-ar mai da niciunde pe proiecte şi ar ţine tot ce ar face doar în Bucureşti. Nu e valabil acest mod de a gândi. Lipsa acestor proiecte majore care să transceandă ciclul electoral... Va pot da câteva exemple: Timişoara nu are o sala polivalentă, un stadion. Aceste proiecte au fost tot timpul arătate iubitului electorat după care nu s-a mai întâmplat efectiv nimic”, a declara Sorin Grindeanu, pentru Mediafax.