750 100 2017

logoTM2021Aşteptăm finanţarea guvernamentală pentru Capitala Culturală Europeană 2021, dar Executivul nu cunoaşte proiectele Capitalei amintite, iar premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, că începerea finanţării proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021 depinde de stabilirea clară a sumelor care pot fi alocate de fiecare dintre partenerii implicaţi.
„Începerea finanţărilor pentru proiectul de Capitală Culturală Europeană 2021 depinde de a stabili foarte bine priorităţile fiecărei autorităţi - aşa cum s-au angajat, fie că vorbim de Primărie, de Consiliu Judeţean şi de Guvern -, să se pună de acord în ceea ce finanţează”, a spus Sorin Grindeanu.
Reprezentanţii municipalităţii timişorene, primarul Nicolae Robu şi viceprimarul dan Diaconu, anunţau imediat după desemnarea Timişoarei Capitală Culturală Europeană 2021, că pentru proiectele de Capitală sunt certe sumele de 20 de milioane de euro de la Consiliul Local şi 5 milioane de euro de la Consiliul Judeţean, iar suma prevăzută în proiectul de Capitală este de 48,5 milioane de euro.
Grindeanu a mai spus că angajamentul Guvernului trecut este cunoscut, în acest sens, numai că aceste angajamente trebuie să fie corelate, iar Timişoara este cea care trebuie să vină cu susţinere clară pe anumite proiecte.
„Consiliul Judeţean s-a angajat şi a şi finanţat până acum alte proiecte şi sigur, şi Guvernul prin ceea ce a dat ca angajament anul trecut, doar că lucrurile trebuie să fie cât se poate de clare. Nu este un lucru foarte greu pe care îl cerem”, a explicat premierul.