750 100 2017

Sala Polivalenta 004Clădirea mult disputatei foste Garnizoane din Piaţa Libertăţii din Timişoara, unde ar trebui să se mute biblioteca judeţeană sau să se înfiinţeze Muzeul revoluţiei române, ar putea reveni de la Ministerul Apărării la CJT. În orice caz, şeful PSD Liviu Dragnea, a avertizat că autorităţile centrale vor trebui să fie mult mai atente la astfel de transferuri spre autorităţile locale/judeţene, care să prevadă clar ce se va face cu respectivul obiectiv.
Premierul Sorin Grindeanu a spus, la Timişoara, că nu există o problemă din punctul de vedere al Ministerului Apărării de a retransmite această clădire autorităţilor publice locale.
„Înţeleg că au fost nişte discuţii cu Ministerul Apărării în ultimele săptămâni. În Timişoara este nevoie de un Muzeu al Revoluţiei, este un moment care ne-a marcat viaţa. Aştept, dincolo de vorbe, să se întâmple nişte lucruri. Că va fi acolo Muzeul Revoluţiei, că va fi în altă parte, că va veni CJT cu un alt proiect, e treaba autorităţilor publice locale. Nu mă interesează, ca timişorean, unde este sala de sport. Văd că pe alţii i-a interesat. Mă interesează să existe sala de sport, fie e că e la CJ, fie că e la primărie. E prea puţin important. Este important să se facă un proiect şi să existe. Important este, în acest transfer, ca proiectul final să fie unul care să vina în ajutor, pentru că altfel va rămâne cum e acum”, a explicat premierul Sorin Grindeanu.