750 100 2017

Nicolae Robu primarul Timisoarei 03Primarul Nicolae Robu invită toate companiile transnaţionale care întâmpină dificultăţi în alte zone din ţară şi care vor să dezvolte afaceri în România, să vină la Timişoara, pentru că aici vor găsi toată deschiderea şi transparenţa administraţiei locale. Cu condiţia să nu fie firme care să producă poluare.
Edilul consideră că sunt iresponsabili cei care blamează corporaţiile multinaţionale, susţinând că Timişoara nu ar fi ajuns la nivelul economic de astăzi dacă aceste firme nu existau la noi, iar şomajul era mult mai ridicat.
„Mi se pare o atitudine iresponsabilă acea prin care sunt blamate corporaţiile transnaţionale. Vreau să vin cu un mesaj foarte clar către toţi investitorii potenţiali, să ignore toate semnalele care probabil că ajung şi la ei şi să vină în Timişoara. Le garantez că vor fi foarte bine primiţi şi să ţină seama că nicio companie importantă nu a dat faliment în Timişoara şi nu a părăsit oraşul. Activităţile au continuat mereu ascendent, inclusiv în perioada de criză acută”, spune Nicolae Robu.
El mai subliniază aceste mari companii au creat zeci de mii de locuri de muncă, mai ales pentru tineri.
„Aceste firme (multinaţionale, n.r.) nu au venit omorând, ele, vreo companie românească, ci au venit pe un teren pe care era loc pentru ele. Din păcate, alţii, aflaţi la putere imediat după Revoluţie, au dus o politică prin care şi cele moştenite de la comunism, care ar fi putut fi viabile, au ajuns falimentare. De când sunt primar, am sprijinit cu tot ce am putut, în cadrul legal existent, orice investiţii în Timişoara, punând condiţia să nu aducă poluare. Sunt foarte fericit când avem de-a face cu investiţii de capital românesc, dar mă bucur la fel şi când sunt investiţii de capital străin”, a spus primarul.
El a mai punctat că Teleormanul, de exemplu, ar avea un nivel de trai mult mai ridicat dacă ar fi creat condiţii ca multinaţionalele să se dezvolte acolo.