750 100 2017

Nicolae Robu presedinte interimar PNL Timis 03Primarul Nicolae Robu sare în apărarea producătorilor români şi a produselor agroalimentare româneşti, pe care le consideră mult mai bune, mai gustoase şi mai sănătoase decât cele din UE. În plus, liderul liberalilor timişeni spune că trebuie să punem piciorul în prag pentru a ne apăra aceste bunuri pe piaţa unională, mai ales că producătorii români din agricultură nu primesc acelaşi cuantum al subvenţiilor ca şi ţăranii din fosta Piaţă Comună Europeană.
„Nu mă pot împăca cu ideea că Timişoara şi România sunt privite ca nişte colonii. România trebuie respectată, aşa cum şi ea respectă celelalte ţări, ca membru al UE cu drepturi depline în raport cu celelalte. Cred că este timpul să punem piciorul în prag şi să reprezentăm aşa cum se cuvine interesele poporului nostru, interesele ţării noastre. Ştim bine că România are un mare potenţial agricol. Nu poţi fi competitiv pe piaţa globală în condiţiile în care tu primeşti subvenţii mult mai mici decât concurenţa ta. Lucrul acesta este intolerabil”, spune Robu.
El consideră că tratarea României în mod discriminatoriu în comparaţie cu celelalte state europene este un viciu datorat capacităţii necorespunzătoare a guvernelor pe care le-am avut de a negocia cu demnitate, de pe poziţiile de pe care ar fi avut obligaţia să negocieze cu forurile europene.
„Nu este admisibil ca România să facă concesii care duc la faliment producătorul român, care este capabil să ofere produse agricole de calitate, naturale, cu gust bun, mai sănătoase, şi să facem loc pe piaţa noastră unor produse care nu au niciun gust şi e discutabil cât sunt de sănătoase, deşi au toate avizele, evident, care sunt rezultatul unor modificări genetice şi care au meritul de a fi obţinute printr-un proces tehnologic cu productivitate foarte ridicată”, a detaliat Robu.