750 100 2017

Nicolae Robu 03Primarul Nicolae Robu: ”Ancheta DNA este firească, obligatorie şi legitimă. Semnătura mea este pentru două apartamente modeste, către familii modeste. Cele două contracte semnate de mine au avut avize de legalitate de la jurişti, dar, ulterior vânzării, eu am cerut, în scris, suplimentar deci, să mi se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. Şi m-i s-a garantat”.


Primarul Nicolae Robu a postat pe pagina sa de facebook un mesaj legat de audierea de la DNA şi de aspecte legate de modul în care, dintre cele 1000 de locuinţe, în mandatul său au fost vândute doar două apartamente modeste, de 26 mp şi de 51 mp, unor familii modeste, iar juriştii l-au asigurat că totul este legal.
„De ce am fost la DNA? Astăzi am fost audiat la DNA Bucureşti, în cadrul unei anchete ample, care vizează vânzarea de locuinţe de stat către persoane private, în perioada 1996 - prezent, pe baza legii 112/1995. Reamintesc că eu sunt primar abia din 22.06.2012.
Se suspectează că din cele peste 10.000 de locuinţe vândute, 1.000 au fost vândute cu încălcarea legii. Dintre acestea 1.000, asupra cărora planează suspiciuni, au fost vândute cu semnătura mea: un apartament cu o cameră, în suprafaţă de 26 mp şi un apartament cu două camere, în suprafaţă de 51 mp.
Ambele sunt apartamente modeste, vândute unor familii modeste. Fac această menţiune, întrucât ancheta a fost declanşată în urma unor sesizări de vânzare de locuinţe foarte bune, la preţuri subevaluate, către persoane suspuse / potente financiar, presupus în condiţii de corupţie. Evident, nu este cazul, la vânzarea celor două locuinţe cu semnătura mea.
Doresc să fiu foarte clar:
1. Ancheta DNA este una firească şi total legitimă. Asupra înstrăinării patrimoniului statului şi administraţiilor locale, mereu au fost suspiciuni şi DNA are chiar datoria de a face lumină. Eu însumi am cerut în 2013 să se facă lumină în această zonă atât de suspectă în percepţia publică.
2. Eu nu sunt învinuit de nimic, nimeni nu este învinuit în această etapă a anchetei. Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte.
3. Preocuparea mea pentru legalitate absolută (risc pleonasmul) este dovedită de o mulţime de dispoziţii scrise (respectiv note interne) şi verbale prin care cer angajaţilor din aparat să respecte cu stricteţe legea.
4. În concret, cele două contracte semnate de mine au avut avize de legalitate de la jurişti, dar, ulterior vânzării, eu am cerut, în scris, suplimentar deci, să mi se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. Şi mi s-a garantat”, arată Nicolae Robu.