safari 750x100

Nicolae Robu 03Primarul Nicolae Robu se întreabă ce caută (unii) parlamentari în parlament, dacă nu sunt capabili să facă legi bune, funcţionale, neinterpretabile, nici măcar pentru ei, şi a dat un exemplu de paradox asemănător „drobului de sare” care ar putea cădea în capul cuiva, dar nimeni nu-l mută într-un loc mai sigur.
„Eu am venit cu câteva lucruri pentru parlamentari, de patru ani; nu au făcut nimic, niciunii. Ştiţi unde e paradoxul? Ei nu fac nici pentru ei. Eu nu înţeleg ce caută în Parlament. Exemplu: se plâng toţi de o aberaţie a legii. Nu ştiu în care lege (...) referitoare la incompatibilităţi şi conflicte de ineterese, unde se spune că nu poţi, ca parlamentar, să-ţi angajezi pe cabinetul parlamentar o persoană cu care ai avut relaţii ce au implicat plăţi (bani), în ultimii 5 ani. Consecinţă: cei care sunt parlamentari la al doilea mandat, nu-şi mai pot angaja pe cabinetul parlamentar nicio persoană dintre cele cu care au colaborat în primul mandat. E normal aşa ceva? Şi toţi se plâng” spune primarul Nicolae Robu.
El susţine că în consecinţă, parlamentarii aflaţi la al doilea mandat nu-şi pot angaja niciun consilier parlamentar pe care l-au avut pe cabinet în legislatura anterioară. „Adică lucrezi cu nişte oameni, există şi relaţii interumane care se stabilesc în cadrul relaţiilor de serviciu, relaţiile profesionale încep să funcţioneze bine, eşti mulţumit, pe cei de care eşti mulţumit îi iei, pe ceilalţi nu-i mai iei. Şi tu nu mai poţi să-i angajezi acum. Şi le spun, de ce vă plângeţi, fraţilor? Păi voi, parlamentarii, faceţi legea. ANI aplică o lege făcută de voi. Modificaţi legea. Şi stau şi se plâng”, a detaliat Robu.
Această indolenţă a parlamentarilor l-a indignat pe edil de 4 ani, acesta spunând că le-a dat mură-n gură, tuturor, cum să modifice anumite legi pentru mai buna funcţionare a administraţiilor publice locale, dar totul a rămas fără răspuns.
„Înţelegeţi indignarea mea că 4 ani, deşi le-am dat mură în gură, tuturor, cum să se modifice anumite legi pentru a funcţiona mai bine administraţiile publice din toată ţara, nu doar din Timişoara. Ei nu au făcut nimic. Nu era normal să fiu indignat?”, întreabă retoric primarul.
Acum, o ia de la capăt: „Am mai venit cu o propunere specială dedicată finanţării sportului de către autorităţile publice locale, un text simplu, clar, care să abroge tot restul vizavi de implicarea administraţiilor publice locale în finanţarea sportului (...) şi să spună dacă tu, CLT, for deliberativ pentru oraş, este legal să aloci fonduri pentru sport. Odată ce ai hotărât, cere doar respectarea prevederilor, transparenţă, rapoarte periodice să fii sigur că banii nu sunt deturnaţi şi nu mai intri în coliziune cu tot felul de interdicţii (...)”, a spus primarul Nicolae Robu.
În opinia sa, de vină sunt parlamentarii, că nu fac legi clare, neinterpretabile şi în acord cu normele de bună funcţionare venite din viaţa reală.
”Dacă te-ai dus parlamentar, asta este o înaltă demnitate. Parlamentul este suprema expresie a democraţiei într-o ţară, eşti reprezentantul poporului acolo. Nu te-ai dus acolo să-ţi aranjezi membri familiei, ci să serveşti un interes public. Nu eşti în stare să fii în serviciu interesului public, lasă-i pe alţii, că există destui într-o ţară cu 20 de milioane de locuitori”, mai spune Robu.