750 100 2017

''Locomotiva'' din campania electorală numită Dacian Cioloş demonstrează, prin scorul obţinut de PNL la parlamentarele din 2016, că nu a vibrat cu electoratul liberal bănăţean, iar pentru şefia PNL, acesta ar trebui să facă primul pas: să intre în PNL. Dacă doreşte.

Liberalii nu par să mai vadă în fostul premier ''salvatorul'', dar nu exclud nici posibilitatea de a deveni membru al PNL şi nici de a deveni preşedintele partidului.

''Nu am mai discutat cu fostul premier, dar este o opţiune a sa înscrierea în PNL (...). Cât despre candidatura sa la şefia PNL sau pentru orice altă funcţie, există o condiţie primordială - trebuie să fii membru al partidului, mai sunt şi condiţii de vechime.
Aştept ca orice om care are ceva de spus în general, dar mai ales în politică, să facă pasul în PNL. Dacă va fi opţiune pentru Dacian Cioloş, este opţiunea sa, partidul este deschis oricărei personalităţi care doreşte să întărească partidul. În momentul acesta nu s-a discutat în interiorul PNL despre acest subiect şi nici despre o eventuală candidatură sau susţinere a unei eventuale candidaturi a domnului Cioloş. Asta nu înseamnă că nu poate să devină membru'', spune Alina Gorghiu.

Cu toate că pentru a candida la şefia partidului, trebuie îndeplinite mai multe condiţii, inclusiv cea de vechime, dar, menţionează Alina Gorghiu, ''s-au mai dat şi derogări''.

Liberalii recunosc că au cam alergat după fostul premier ca după locomotivă din afara PNL.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, spune că nu l-a criticat nicioată pe premierul Dacian Cioloş, dar consideră că PNL a greşit fundamental în campania electorală de la parlamentare, pentru că liberalii au căutat ''locomotivă în afara partidului''.

''A fost o greşeală de principiu, după părerea mea. Nu el a fost de vină, ci noi am tot alergat după dânsul să ne agăţăm de locomotivă şi cred că totul a pornit de la nişte informaţii care nu aveau suport în realitate. Cel puţin în Timiş şi Timişoara, noi am putut vedea asta. Dar şi în alte părţi a fost la fel. Cred că Dacian Cioloş este un om cinstit, corect, care s-a străduit să facă o treabă bună, şi are aprecierea mea'', spune Robu, care punctează că ''dacă PNL ar fi aflat care este vibraţia societăţii la numele Dacian Cioloş, ne-am fi putut da seama că nu este cazul să ne concentrăm toată campania pe asocierea cu dânsul''.