750 100 2017

Liberalii timişeni au amendamente la statutul PNL, iar luni, în BPN, le vor expune, dacă se va da undă verde modificărilor de statut. Principalele amendamente prevăd aproape înjumătăţirea structurilor de conducere şi alegerea preşedinţilor de filiale locale, judeţene şi naţional de către toţi membrii partidului, prin vot universal.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunţat vineri că la BPN de luni va participa şi el şi că în ultimele două săptămâni (în BPJ şi într-o întrunire informală), s-a discutat ce amendamente să fie susţinute la statut.

''Dintre propunerile noastre, agreate în consens, care au fost şi dezbătute: BPL, BPJ şi BPN să fie făcute mai suple. Organismele operative de conducere nu sunt eficiente dacă sunt formate din 80 de persoane şi le vrem mai suple, de exemplu, la nivelul a 40 de membri. Apoi, considerăm că sunt prea multe structuri - colegii executive directoare, consiliul naţional de coordonare peste birourile politice. Credem că din cele două ar putea să rămână unul singur, de exemplu, consiliul de coordonare, la nivel naţional, judeţean, local, ca organism mai larg, în care să se regăsească cât mai mulţi dintre membrii care merită să aibă poziţii importante la nivelurile respective şi care să fie deasupra organismelor de conducere operative a birourilor politice naţional, judeţean, local'', a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, liberalii timişeni mai propun ca BPL şi BPJ să fie alese prin votul direct, universal, al tuturor membrilor organizaţiilor de la nivelurile respective.

''În ceea ce priveşte alegerea preşedinţilor, am dori ca preşedinţii să fie aleşi la toate nivelurile prin vot universal, direct al membrilor. (...). Alte formule de alegere, în care se ajunge la o întrecere între diverse cooperative, nu cred că ar face bine partidului.
Este timpul ca PNL - care reuneşte de departe, cei mai valoroşi oameni din lumea politică -, să se strângă laolaltă, să fie unit, să-şi valorifice acest potenţial uman imens, care este valoare nr. 1 a oricărui partid şi să se impună pe scena politică (...), încât la viitoarele alegeri şi scorul să fie altfel decât deja de mulţi ani încoace de când nu suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le obţinem'', a adăugat Robu.