750 100 2017

Nicolae Robu 03Preşedintele PNL Timiş s-a arătat nemulţumit de afirmaţiile lansate în spaţiul public de către cei care susţin că ieşirea oamenilor în stradă, la proteste, a alungat investitorii şi că aceştia ar fi fost plătiţi de anumite persoane.
''Prin OUG 13, şi prin conţinut şi prin modul în care ea a fost adoptată - prin prioritatea suspectă pe care PSD a arătat că o acordă acestui pachet legislativ, dintr-o zonă foarte sensibilă -, s-a făcut foarte foarte mult rău României. Răul nu l-au făcut oamenii care au ieşit în stradă, aceştia au făcut un bine României, inclusiv în termeni de imagine'', a afirmat Nicolae Robu vineri, într-o conferinţă de presă, la partid.
El susţine că s-a bucurat să vadă că societatea românească nu este aşa de amorţită, cum se părea, şi că atunci când simte că este cazul să reacţioneze, ea reacţionează şi o face cu foarte multă forţă. Robu subliniază că este aberant să vii să spui ''că ies sute de mii de oameni în stradă, în Timişoara, peste 40 de mii, la protestele de vârf, datorită lui Soros, lui Iohannis, datorită banilor nu ştiu cui'', întrucât oamenii ''au reacţionat onest când au simţit că există un pericol de derapaj''.
''Se spune că cei care au ieşit în stradă (...) au alungat investitorii din România şi au creat probleme României, că au tulburat liniştea societăţii. Dacă PSD nu ar fi venit cu OUG, nu ar fi ieşit lumea. PSD a început bine, cu punerea în practică a câtorva dintre promisiunile de campanie electorală, care i-au bucurat pe cetăţeni, pentru că orice ban în plus în buzunar, ne bucură pe fiecare. Era de aşteptat din partea guvernului PSD+ALDE să se continue pe aceeaşi linie, inclusiv cu intervenţii la nivelul cadrului legislativ (pentru instituirea prevenţii de exemplu) şi atunci, societatea îşi continua viaţa liniştită, nu ar fi ieşit nimeni în stradă.
De aici deducem că vina aparţine exclusiv clor care au creat motive pentru a se ieşi în stradă şi nu celor care au ieşit în stradă'', a detaliat Nicolae Robu.