750 100 2017

Senatoarea liberală  de Timiş, Alina Gorghiu, face un apel la toţi colegii de partid să facă echipă pentru alegerile care vor desemna viitorul preşedinte al PNL, în cadrul Convenţiei din luna iunie, iar cei care au fost ''balast electoral'', să stea deoparte.

''Aş face un apel la toţi liberalii ca în lunile care vor urma - Convenţia va avea loc probabil la începutul lunii iunie -, să punem cu toţii accentul pe echipă. Nu avem lider -fanion, cred că  echipa va trebui să fie una corectă, legitimată de votul fiecărui membru iar eu vă asigur că voi susţine şi fi alături de acea echipă care va reuşi să aducă mai multă substanţă (...) şi va înţelege că acei colegi care au reprezentat balast electoral vor trebui să stea pe margină'', a spus vineri Alina Gorghiu.

Parlamentara consideră că este nevoie de legitimitate, de proiect politic, de regruparea forţelor şi se declară convinsă că PNL are forţa necesară pentru acest lucru.

Ziua de luni este importantă pentru partid, întrucât va avea loc o şedinţă a BPN în care va fi declanşată procedura pentru alegerile interne în partid. ''Cred că este un moment mult aşteptat de membrii PNL şi va fi nevoie de gestionarea cu f mare atenţie a acestor alegeri'', adaugă Gorghiu.

Atunci se vor desemna reprezentanţii în comisia care va organiza Convenţia şi reprezentanţii în comisia care va valida statutul PNL. Gorghiu speră că va fi un proces dinamic, o efuziune în interiorul partidului, care să genereze o echipă de conducere nouă.

''Deja avem un candidat anunţat, Cătălin Predoiu şi-a anunţat candidatura, dar sunt convinsă că luni veţi vedea şi alte candidaturi ale colegilor mei anunţate pentru şefia PNL.