safari 750x100

dezbatere spitale regionaleDeputatul PNL de Timiș Pavel Popescu a făcut astăzi un amendament în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților pentru alocarea a 700.000.000 lei pentru un spital regional la Timișoara.

Amendamentul a picat însă la vor cu șapte voturi pentru, 20 de voturi împotriva și două abțineri. Deputatul liberal de Timiș a fost susținut și de deputatul PSD Bianca Gavriliță, dar Timișoara a rămas fără spital regional. Vor avea în schimb spitale regionale Iașiul, Clujul și Craiova.
”În susținerea amendamentului meu pentru Spitalul Regional Timișoara am cerut suma de 700.000 de mii de lei adică 155 de milioane de euro amendând bugetul în două ministere diferite, MS și MDRAP. S-au prioritizat următoarele orașe: Iași, Cluj și Craiova. Ministrul refuză și de această dată să îmi răspundă întrebărilor pe sume/termene/promisiuni concrete menținând cutuma comunicării PSD-iste #altaintrebare. Pe de altă parte, aștept cu nerăbdare data de 1 ianuarie 2018 (adică în 11 luni) când salariul unui medic primar va ajunge la 3.600 de euro și cel a unui rezident la 1.200 de euro. Așa scrie în programul de guvernare”, a declarat Pavel Popescu.
Cu 2 luni în urmă, ca simplu pacient, dacă aveai o problemă de sănătate îi puteai scrie un mesaj pe facebook Ministrului Vlad Voiculescu care îți răspundea respectuos și te lămurea public în rezolvarea ei. Eu, ca parlamentar în comisia de sănătate, am încercat să primesc un simplu răspuns în cele două audieri ale Ministrului Florian Bodog dar se pare că e imposibil”, mai spune Popescu.