safari 750x100

Calin DobraEste deja o practică binecunoscută în politica noastră ca în alegerile locale să fie aruncaţi în luptă cei mai buni oameni ai unui partid, mai nou, parlamentari şi miniştri, care prin notorietate să urce cât mai mult scorul formaţiunii, asigurând baza pentru alegerile parlamentare.

În parlamentare se fixează pe liste nume dintre câştigătorii din vară, care trag lista în sus, iar după obţinerea scorurilor bune, pot opta între fotoliul de parlamentar şi cel din administraţia locală/judeţeană. Cel puţin, aşa fac partidele cu cap şi care ţin la scorul partidului, nu a scorul de orgoliu personal.
PSD a obţinut scoruri bune şi la locale, şi la parlamentare, în fieful Dreptei, Banatul.
Cum preşedintele PSD Timiş şi al CJT, Sorin Grindeanu, va deveni premierul României, locul de la CJT trebuie ocupat de altcineva. Dar şi locul de vice, ocupat până acum de Călin Dobra şi care a devenit deputat.
Aranjamentele din ajunul Revelionului ne conduc spre formula cu deputatul Călin Dobra preşedinte de CJT, la finele acestei săptămâni urmând ca premierul desemnat, Grindeanu, care este, încă, şi preşedinte al CJT, să se reîntâlnească la Timişoara cu majoritatea politică din vară, cu care a găsit formula câştigătoare, respectiv, PSD - ALDE - PMP.
Va fi interesantă bătălia pentru funcţia de vicepreşedinte al CJT, care poate reveni unui PSD-ist sau unui membru ALDE sau ... printr-o (deocamdată invizibilă) manevră şi abilitate de negociere, unui PNL-ist. Ion Răducanu (UNPR) a dovedit că nu este un bun negociator şi cu atât mai puţin bun partener politic, dacă nu are sceptrul şi ştampila rotundă în propriul sertar.