750 100 2017

grindeanu 02Premierul desemnat Sorin Grindeanu a susținut vineri seara, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, o scurtă declarație de presă. Grindeanu nu a dorit să ofere detalii despre structura noului Guvern, spunând că acesta este ”un Guvern politic, tot ceea ce înseamnă structuri şi nominalizări le vom discuta săptămâna viitoare”.
De asemenea, Sorin Grindeanu a spus că, în acest moment, este preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş pentru că încă nu a depus jurământul. “Este devreme să discutăm despre cine va fi propus la preşedinţia CJ Timiş. Vreau să am o discuţie cu cei cu care am format o majoritate pe patru ani. Era normal să vin la CJ Timiş, încă sunt preşedinte al CJ Timiş. E normal să clarificăm anumite lucruri”, a declarat Grindeanu.
El a adăugat că va susţine proiectele Timişoarei şi ale judeţului Timiş, dar şi că Guvernul este responsabil să sprijine proiectul Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
“Odată cu încheierea tuturor formalităţilor, depunerea jurământului, dacă lucrurile vor fi în regulă, eu o să devin primul-ministru al României. Sunt din Timişoara, iar în aceste zile pe cei din zona noastră, din Timiş şi din Caraş, i-am simţit alături în momente inedite pentru mine. Asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc. Trăiesc în Timişoara, familia mea va rămâne în Timişoara, copiii mei sunt aici şi aproape toţi prietenii mei sunt din Timişoara şi din zonă. (...) Orice guvern responsabil trebuie să susţină proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021, care nu e doar al oraşului nostru, este un proiect extrem de important pentru ţara noastră, trebuie să se transforme într-un succes. Aşa cum a fost susţinut în 2007 Sibiul de către Guvernul Tăriceanu, este normal ca Guvernul României să se angajeze în a susţine Timişoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu ţin de oraş, ci de întreaga ţară, deoarece cred că toată lumea îşi doreşte ca Timişoara - Capitală Culturală Europeană să devină un proiect de succes”, a afirmat Sorin Grindeanu.