safari 750x100

robu 11După ce Sorin Grindeanu a plecat la Bucureşti pentru a conduce Guvernul României în Timiș a început lupta pentru conducerea Consiliului Județean. Imediat după nominalizare, demisionarul Nicolae Robu a fost al doilea nume din PNL care l-a felicitat, dar a scos și cu lista de cereri pentru oraş. Intelectual rasat, Sorin Grindeanu nu va putea nici să golească vistieria ţării direcţionând bani doar spre Timişoara, dar va trebui să ţină cont , şi suntem siguri că o va face, şi de faptul că Timişoara este Capitală Culturală Europeană şi trebuie să arate peste 3-4 ani ca în reviste.

Dar, pentru cei care au rămas acasă, tabla politicii se redeschide, pentru că trebuie numit noul preşedinte al CJT.

UNPR l-ar scoate din nou pe Titu Bojin în frunte, PMP o are deja vice pe Roxana Iliescu. ALDE este destul de şters, în timp ce PSD a rămas fără doi dintre liderii cei mai tineri, dinamici şi carismatici: Sorin Grindeanu şi Călin Dobra. Va fi un joc interesant. PSD l-ar mai avea în CJT pe prof. dr. Dan Poenaru, care însă nu ştim dacă va accepta să intre în această luptă.

***

Primarul Nicolae Robu, a lansat, vineri, pe facebook, un apel la forţele politice de dreapta şi de centru-dreapta din Timiş, să-şi unifice forţele pentru a putea numi un reprezentant în funcţia de preşedinte al CJT, după ce Sorin Grindeanu a fost desemnat premier al României.
''Fac apel la colegii de scena politică locală, UNPR şi PMP (evident, ALDE n-are cum să intre în discuţie), să ne unim forţele şi măcar acum să facem ceea ce, din păcate, cu toate încercările şi cedările noastre, ale liberalilor, n-am făcut imediat după alegerile locale, şi anume, să creăm o majoritate de centru-dreapta în Consiliul Judeţean Timiş şi să promovăm un reprezentant de-al nostru în funcţia de preşedinte al CJ Timiş. (...). Am salutat şi salut din nou numirea sa şi îi urez încă o dată domnului Sorin Grindeanu succes, pentru binele României şi implicit, binele Timişoarei şi timişorenilor. Urmare a promovării domnului Sorin Grindeanu în funcţia de premier, postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş devine liber'', spune Nicolae Robu.