750 100 2017

traian igas1 650x435Senatorul liberal Constantin Traian Igaș face dezvăluiri despre situația explozivă din cadrul organizației arădene. Dezastrul de la alegeri s-a datorat lui Gheorghe Falcă, care a impus pe liste candidați fără credibilitate. Numai că, Igaș nu este singurul liberal nemulțumit de rezultate. Mai mulți membri marcanți ai PNL spun că este momentul schimbării, pentru că în caz contrar partidul va avea soarta PNȚCD. „În așteptarea repartizării mandatelor de către BEC, starea de spirit din filiala arădeană nu este una liniștită, ținând cont de rezultatele obținute la alegerile din 11 decembrie și de faptul că nimeni nu își asumă acest dezastru. Dacă aruncăm o privire și facem o succintă evaluare a numărului de voturi putem constata că, doar la nivelul municipiului Arad, am pierdut peste 8000 de voturi de la ultimele alegeri, ceea ce ne arată clar că selecția candidaților pe listă nu a fost una tocmai bună și a fost asumată de un singur om fără ca această listă să treacă prin filtrul votului secret”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaș. El spune că membri de partid, oameni influenți din teritoriu nu au fost ascultați nici la alcătuirea listelor, nici la modul de a se face campanie. „Aceștia au contestat faptul că pe materialele de campanie a apărut imaginea unui lider demult uzat și foarte controversat în teritoriu. Faptul că unii dintre candidații noștri nu au reușit să fie pe înțelesul electoratului și au avut o abordare mai mult elitistă decît una umană, ne-a făcut ca și aici să pierdem procente importante. Cu alte cuvinte, nu am reușit să transmitem electoratului arădean încredere și nu l-am convins cu ceea ce vom face pentru arădeni după aceste alegeri. Mai mult, unii membri cu state vechi de la nivel local au fost marginalizați și neimplicați în campania electorală de unii dintre cei care și-au condus campaniile pe colegiu. Toate aceste greșeli, în mod obligatoriu, trebuie asumate de către decidenți”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaș. Însă, el îi îndeamnă pe toți factorii de decizie din interiorul PNL la calm și rațiune și spune că își dorește o evaluare corectă și cinstită în PNL, care va fi urmată, cu siguranță, de schimbări din interior pentru a recupera electoratul pierdut. „Nu putem trece așa ușor peste faptul că am pornit în această formulă politică cu trei senatori și trei deputați, iar astăzi, în urma ultimului vot, cu greu reușim să avem un senator și doi deputați. Cred că a sosit momentul să spunem lucrurilor pe nume dacă mai vrem să salvăm ceea ce mai poate fi salvat. Și cred că trebuie să căutăm și să pregătim alt profil de candidați atât pentru municipiu cât și pentru județ”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaș.
Membri marcanți PNL spun că la Arad nu s-a folosit o strategie care ar fi adus mai multe voturi pentru partid și că cei care au condus campania electorală, atât la nivel național, cât și local, ar trebui să demisioneze din funcțiile din partid. Ce nu se spune în mod direct dar reiese din context este faptul că se cere „capul” lui Gheorghe Falcă, manager de campanie la nivel național dar și foarte implicat în erorile din campania PNL din județul Arad și ale celor care l-au susținut, inclusiv a managerului județean de campanie, Iustin Cionca. Chiar dacă la Arad PNL a obținut un rezultat peste media pe țară, de fapt, după cum a explicat și Igaș, a pierdut atât mii de voturi față de alegerile locale cât și primul loc în județ, câștigat în premieră după multe rânduri de alegeri, de către PSD.

Susținere masivă pe Facebook pentru Igaș: „Ați greșit lăsând un bolnav mintal să se ocupe de campanie”

Senatorul liberal Constantin Traian Igaș a postat pe contul său de socializare faptul că în PNL trebuie să se facă schimbări pentru că rezultatele obținute la alegeri au fost un eșec. Adică, mai pe înțelesul unora, conducerea filialei să fie „bărbată” și să demisioneze. În scurt timp, arădenii, liberali membri de partid, simpatizanti liberali, dar și simpli arădeni, i-au dat dreptate lui Igaș. „Poate asta a fost o lectie pentru unii, ca pe viitor sa tina cont si de opinia publica, nu doar de interese si invidii!”- Violiv Rad; „Mai iubită persoana în PNL ARAD ca si domnul Igas Traian nu si sa simțit ca multi oameni nau venit la vot petru ca nu a fost regăsit pe liste”- Daryus Vasy; „Ati gresit lasand un bolnav mintal sa se ocupe de campanie, mi-a fost rusine, apoi si acel faur cred ca se cheama....in acest partid nu aveti oameni integri..???/”- Viorica Duma; „Aveti dreptate ,nu s au folosit nici limbajul ,nici propuneri coerente ai avut senzatia că trăim in lumi diferite ,sper că pe viitor să se țină cont si de capacitatea de percepere a electoratului alegător......o zi frumoasă vă dorim” -Marya Radulescu; „ Asa se intampla cand lasi un om bolnav sa conduca o organizatie si campania unui partid. Multa sanatate ii dormim si odihna multa. Poate a sosit momentul sa se retraga din politica”-Alexandru Padurean; „Falca sustinerea Ciolos ......si aroganta primarului...bunu simt ...modestia si lucru in colecti....se credea....inainteeeee....lll”- Ioan Virastau.
Sorin Trocan

Primarul Ineului, liberalul Călin Abrudan: un grup de primari liberali cere demisia lui Falcă

Călin Abrudan, primarul liberal al orașului Ineu nu este mulțumit cu rezultatele pe care partidul pe care-l reprezintă le-a obținut în alegeri. El cere demararea reformei în PNL și acuză dictatura din partid impusă de Gheorghe Falcă. „Cred că a venit momentul să facem o analiză clară, a eșecului, la alegeri locale (pierzând 12 primării) și la alegeri parlamentare (pierzând 3 parlamentari). Sunt convins că reformarea partidului PNL trebuie să aibă loc acum! Sunt convins că decizia trebuie să fie a cetățenilor, a membrilor responsabili și nu a unui singur om (Falcă), cum din păcate este de o vreme încoace! Am hotărât să mă pronunț public în urma multor consultări pe care le-am avut cu un număr înseamnat de primari și colegi, din județul Arad (din păcate nu am avut timp să îi contactez pe toți), colegi care au avut toți, fără excepție același gând ca și mine, că pentru județul Arad trebuie să se încheie epoca Falcă! Nu am ieșit până în acest moment cu declarații, deoarece nu am vrut să afectez imaginea partidului la alegerile care au trecut, așa că umilința trebuie să ia sfârșit acum! Sunt dispus să îmi depun mandatul din Biroul Județean PNL, dacă toți membrii biroului vor face același lucru și sunt convins că vom găsi persoane echilibrate și responsabile să ofere un interimat, la Arad, în vederea alegerilor corecte din interiorul partidului!”
Un primar cu atitudine, Călin Ilie Abrudan!”, a scris Călin Abrudan pe contul său de socializare. Atacul lui Abrudan la dictatura lui Falcă a apărut simultan cu demersul lui Constantin Traian Igaș, care cere ca aceia care sunt vinovați de eșecul PNL la alegeri, să plătească.