750 100 2017

Duma 17Presa timişoreană a fost anunţată joi că vineri nu va avea loc obişnuita săptămânală conferinţă de presă. S-a mai întâmplat şi altă dată, dar din motive cât se poate de întemeiate, şi anume atunci când preşedintele de filială judeţeană, Nicolae Robu, nu era în Timişoara. Dar acum? Motivul este unul cât se poate de pueril şi de incredibil: avem evenimente dedicate (fîs!) Revoluţiei în oraş şi se anulează conferinţa de presă.
Nici la aniversarea a 25 de ani de la Revoluţie Nicolae Robu nu a anulat conferinţa. De ce acum?
Prima întrebare pe care şi-o pun liberalii este: Dar mai avem PNL în judeţul Timiş? Adevăratul PNL? Istoricul PNL, veritabil! Nu. Un partid, oricât de ''istoric'' ar fi i societatea indiferent cât de modernistă ar fi, acel partid nu se schilodeşte. Se lansează pe piaţa media tot felul de oracole pentru PNL: va avea soarta PNŢ (CD), va dispărea. De ce să dispară? Diferenţele între comportamentele celor două partide istorice, cu tot respectul, au fost diferite. PNŢ(CD)-iştii de după '89 aveau de plătit poliţe pentru anii grei de puşcărie politică din perioada comunistă, pentru restitutio in integrum a marilor averi confiscate, etc, etc plus luptele interne şi războiul fratricid din interiorul partidului, pentru putere. Prin toate acestea şi-au câştigat antipatia electoratului. Liberalii de după '89 nu au fost aşa, dimpotrivă, au avut o eleganţă aparte, un stil cu ştaif, au format o elită, un partid elitist. În care Băsescu şi-a băgat bocancii în stil sovietic şi pe care şi-a propus să-l acapareze şi mai apoi să-l desfiinţeze.


***

De ce nu face PNL Timiş conferinţa de presă? Domnul Nicolae Robu putea să adune presa şi în Cimitirul Eroilor sau la Morga de la Judeţean şi să facă un briefing de presă printre depuneri de coroane. Pentru că vineri, preşedintele PNL Timiş, chiar fără Alina Gorghiu, ar avea ce comunica presei. Atât despre rezultatele alegerilor, cât şi despre viitorul partidului, despre unificarea Dreptei, despre ... şedinţa BPJ de joi seara/noaptea.
Dar probabil că despre toate acestea domnul Nicolae Robu nu vrea să vorbească. Până după unificarea Dreptei.