safari 750x100

parlamentpoMari emoţii în tabăra liberalilor timişeni, duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll, care ridicau semne de întrebare dacă preşedinta PNL Alina Gorghiu va prinde Senatul direct sau dacă va trebui să aştepte redistribuirea voturilor.
După centralizarea datelor parţiale la BEJ, Alina Gorghiu a scăpat de emoţii, putându-se numi deja senator de Timiş.
Norocoşi ''din prima'' mai sunt la Camera Deputaţilor liberalii Marilen Pirtea şi Ben-Oni Ardelean. Tânărul Pavel Popescu poate spera la un bilet pentru Cameră doar după redistribuire. Liliana Oneţ nu va prinde mandatul.
Liberalii istorici au fost ''nimiciţi'' în acest an de umbre ale lui Traian, care au creat degringoladă. A fost ca în ''Prima noapte de dragoste, întâia noapte de război'', când românii au fost prinşi la mijloc şi nimiciţi.

PNL Timiş, probabil şi în toate celelalte din ţară, va avea multe chestiuni de lămurit, inclusiv faptul că în localităţi timişene cu primari liberali, scorul a fost foarte mic. Nicolae Robu a şi afirmat, de altfel, că acum i s-au confirmat multe dintre intuiţiile sale. Pentru că în Timiş există şi un electoral de dreapta, probabil că i se vor devoala aceste intuiţii, eventual trădări şi răzbunări interne, ca să ştie alegătorii ce au de făcut. Pentru că doar ascunzând langoşul sub preş, nu se rezolvă problema de fond. Iar dacă se doreşte o unificare a Dreptei româneşti, nu credem că aceasta se face în alegeri, pe baza scorurilor obţinute, pentru că scorurile mare nasc orgolii şi măturicilor li se urcă prăjina la nas şi vin cu pretenţii care dacă nu le sunt satisfăcute duc la ruperi şi scindări. Cine vrea să se unească, se uneşte pe teren liniştit, când nu există mize electorale. Cine poate crede acum că USR, care deocamdată este cocoţat pe prăjina fără rădăcini, se va uni cu PNL în calitate de partener ''minoritar'' şi că va deveni ascultător? Dimpotrivă, va fi un al doilea ex-PDL în sânul PNL, care mai mult va scinda decât va uni, pentru că au idei pe care cred că nici ei nu le înţeleg întotdeauna, fiind surprinşi de ele.
De partea cealaltă, PSD jubilează liniştit, pentru că vrem-nu vrem, este partidul aşezat, din care nu se mai prea pot rupe fracţiuni sensibile, ci doar câte-un rebel-doi. PSD Timiş are siguri trei deputaţi, pe Călin Dobra, Alfred Simonis şi Andrei Pau, iar la Senat merge liniştit Eugen Dogariu.

USR mai câştigă deocamdată un mandat la Cameră, pentru Cătălin Drulă. Niciun independent nu a reuşit să intre în Parlament.

Timişului îi revin 10 locuri în Cameră şi 4 în Senat, restul locurilor urmând să fie repartizate după redistribuirea voturilor.