750 100 2017

alina goghiu pnlCandidata liberalilor timişeni pentru Senatul României, lidera PNL Alina Gorghiu, susţine că Timişul merită o reprezentare mai puternică şi energică la Bucureşti, pentru a-i fi susţinute proiectele mari.

Într-un interviu acordat AGERPRES, Alina Gorghiu susţine că : ''1. Liberalii din Timiş au considerat că pot aduce un plus echipei de candidaţi, care integrează foarte bine şi dorinţa de înnoire, şi experienţa, şi competenţa. Am acceptat onorată invitaţia lor şi voi fi un senator devotat Banatului. Ştiu că sentimentul patriotismului local este puternic în Banat. E un lucru pe care îl respect. Şi mai ştiu că bănăţenii sunt primitori şi omenoşi, am simţit asta ori de câte ori am discutat cu oamenii de aici. Timişul merită o reprezentare puternică şi energică la Bucureşti, pe măsura aspiraţiilor pe care le au oamenii săi. Eu sunt aici să mă implic sută la sută.

2. Primul şi cel mai important lucru pe care mi-l asum, ca lider al PNL, este o guvernare eficientă şi onestă, cu oameni curaţi, care să ducă ţara înainte. Împreună cu Dacian Ciolos vom duce mai departe lucrurile bune făcute de actualul guvern şi vom lucra în continuare pentru scăderea fiscalităţii, reducerea decalajelor dintre regiunile ţării, pentru o creştere economică solidă, an de an.
În plan local, proiectele mele sunt proiectele timişenilor. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru demararea rapidă a construcţiei centurii de Sud a Timişoarei. La fel de important - în Timişoara vom construi un spital regional modern. Voi sprijini cu toate forţele eforturile administraţiei locale pentru a face din Timişoara o adevărată Capitală Culturală Europeană.
Cât timp a guvernat PSD, proiectele timişenilor au rămas pe lista de aşteptare. Cred că doar cu o echipă liberală - în administraţia locală, în Parlament şi la Guvern - Timişul îşi poate atinge potenţialul de dezvoltare.
Îmi mai propun un lucru: să le ofer femeilor din Timiş şi din România un sprijin şi o voce mai puternică.
Ţin să le amintesc timişenilor că parlamentarii liberali au avut o activitate foarte bună. Îl menţionez aici pe Horia Cristian, promotor al legii antifumat şi al legii care dă posibilitatea autorităţilor locale să reabiliteze clădiri istorice aflate în proprietate privată, dar şi pe Ben-Oni Ardelean, ale cărui eforturi pentru existenţa unui Muzeu al Revoluţiei în Timişoara sunt sigură că vor da roade.

3. Efectul advers al uninominalului pe care l-am avut a fost un parlament supradimensionat.
Votul pe liste reduce numărul de parlamentari şi totodată mută accentul pe brandul de partid. PNL are o identitate clară: suntem partidul Dreptei şi al modernizării, cel care de-a lungul istoriei sale a dus mereu România înainte. Acesta este angajamentul nostru şi astăzi. Nu suntem perfecţi, au fost situaţii când am şi dezamagit. Dar facem eforturi serioase ca să ne ridicăm la aşteptările unui electorat exigent.
Aş adăuga un lucru - unele formaţiuni privesc votul pe liste drept o şansă de a ascunde sub sigla partidului nume controversate. La PSD, ALDE, PMP veţi găsi, nu o selecţie de candidaţi, cât mai degrabă, o selecţie de articole de cod penal.
PNL a procedat exact invers, şi anume am făcut şi mai strictă selecţia candidaţilor, pe criterii de integritate şi performanţă.
Spun cu încredere că avem cea mai bună ofertă de candidaţi a unui partid''.