safari 750x100

Marilen Pirtea1 1Întâmplător sau nu, cu câteva zile înainte de alegeri, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și primul candidat pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, este acuzat de plagiat.

Acuzația se referă la patru lucrări în care apare și numele său, la două dintre ele acesta fiind chiar primul nume, adică cel care a avut contribuția cea mai mare.
Jurnaliștii de la PressOne susțin că Marilen Pirtea este suspect de plagiat în patru lucrări, însă acesta explică că în cel puțin două dintre acestea numele i-a fost folosit împotriva voinței sale.
”Sunt in primul rând profesor, mă afectează mult, sunt preocupat, nu mi-a căzut bine ca om. Veți vedea că acuzația de plagiat este nedreaptă. Nu m-am pus în viața mea la biroul de lucru pentru a copia un text. Am încercat tot timpul să aduc elemente de noutate, originale, textelor mele științifice. Țin la prestigiul meu profesional, prin urmare, chiar eu voi sesiza Comisia de etică”, ne-a declarat Marilen Pirtea.
"În momentul elaborării celor două articole îndeplineam funcţia de coordonare a unei platforme de cercetare interdisciplinară între Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie. Coordonatorul colectivului de cercetare în chimie m-a inclus între autorii celor două articole în virtutea poziţiei mele, fără să mă întrebe dacă sunt sau nu de acord. Când am aflat, i-am transmis că nu este cazul, că nu sunt adeptul acestor practici şi că îl rog să mă elimine din lista de autori. Nu sunt chimist, nu mă pot pronunţa asupra calităţii celor două articole, nu le-am recunoscut niciodată, nu am obţinut niciun fel de beneficiu de pe urma lor", a mai spus Pirtea.