750 100 2017

mercedes vitoUn grup de bărbați de etnie romă, care au ”operat” în Pecica, s-au mutat în Arad. În cartierul Aradul Nou, mai exact. Zilele trecute, un microbuz marca Mercedes Vito, de culoare vișinie, cu numerele de înmatriculare „TM 15 MLZ” (n.red. – potrivit spuselor unui martor), a oprit pe o stradă din cartierul Aradul Nou, în dreptul unei case în fața căreia un bătrân își vedea de treaba lui și lucra la micul său spațiu verde din fața porții. Imediat, un individ a coborât din microbuz și a intrat în vorbă cu bătrânul, explicându-i acestuia ce „mega-ofertă” îi poate oferi pentru schimbatul burlanelor de la casă. Mizând pe naivitatea bătrânului, bărbatul a intrat în curte pentru a inspecta neregulile și, la scurt timp, alți câțiva indivizi au coborât din microbuz și au tăbărât în curte, cu o scară metalică, începând să „lucreze”.
Aceștia au început să găsească problemele în timp record, începând să scuture burlanele până când au căzut și câteva țigle. Imediat și-au dat seama că ar fi bine să fie schimbate și țiglele de pe casă, nu doar burlanele. Și ca să fie și mai convingători, i-au spus bătrânului că vor face toată treaba pentru infirma sumă de doar 70 de lei. De fapt era vorba despre 70 de lei pe metrul pătrat, dar bătrânul a aflat asta abia mai târziu, când i s-a transmis că va plăti pentru toată lucrarea peste 8.000 de lei. Între timp, pentru țiglele sparte, bărbații au scos rapid din microbuz vreo 70 de bucăți, pe motiv că acestea vor fi schimbate benevol, fără ca bătrânul să fie taxat.
A doua zi, dis de dimineață, „muncitorii” s-au întors pentru a duce lucrarea la bun sfârșit. Între timp în schemă a apărut și ginerele victimei, care și-a dat seama imediat că este vorba despre o înșelătorie și care, auzind toată povestea și sumele mari pe care indivizii le pretindeau pentru o lucrare de care nu era nevoie, i-a poftit imediat afară din curte și le-a spus să își ia cu ei și materialele, fiindcă proprietatea este a lui, nu a bătrânului, iar cu el nu discutase nimeni.
Pentru că indivizii nu doreau să plece, bărbatul i-a amenințat cu avocatul și cu un eventual apel la 112 pentru a chema Poliția. Ei bine, indivizii nu s-au lăsat intimidați, ci au amenințat că și ei au un avocat, că acesta este „cel mai tare” și că va câștiga orice proces. Pentru a-i face să părăsească curtea, ginerele victimei a căzut de acord să plătească o anumită sumă, pentru munca deja prestată, dar indivizii s-au ținut în continuare tare, aruncând „pe masă” sume de ordinul miilor de lei. În cele din urmă, bărbatul păgubit și ginerele său au reușit să scape de acel grup de indivizi doar după ce le-au plătit o sumă de peste 2.000 de lei pentru munca prestată și materialele aduse.
Sursa: specialarad.ro