safari 750x100

timoPrima reacție a lui Ioan Timofte după ce a fost acuzat de implicare într-un dosar în care sunt cercetați mulți cămătari: ”Sunt o victimă! Mi-am pierdut casa!”. Fostul mare fotbalist a vorbit pentru „Libertatea” despre acest dosar în care sunt cercetate persoane care și-ar fi însușit bunuri de 3,5 milioane de euro prin metode neortodoxe.
„N-a venit niciun mascat la mine la ușă. N-am fost chemat de nimeni la nicio audiere. E vorba de un dosar mai vechi, eu am dat deja două declarații anul trecut, pentru că în urmă cu mai mulți ani am luat un împrumut de la acești oameni. Îi știu de mulți ani”, a declarat Ioan Timofte, pentru „Libertatea”.
DIICOT Timișoara a făcut vineri 16 percheziții domiciliare într-un dosar in care se efectuează cercetări față de 17 suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, evaziune fiscală și spălare de bani. 30 de persoane au fost victimele acestei grupări de cămătari. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 3,5 milioane euro.
Ioan Timofte a recunoscut că-i cunoaște pe cămătarii cercetați și că a luat un împrumut de la ei. „Eu nu sunt o victimă. De fapt, sunt victima propriilor mele greșeli. Sunt victimă pentru că mi-am pierdut casa. Nu știu ce să vă zic mai mult acum, poate mă cheamă la audieri, nu știu”, ne-a mai declarat Ioan Timofte.