safari 750x100

diicot vocea bizDIICOT Timișoara a efectuat 16 percheziții domiciliare într-un dosar in care se efectuează cercetări față de 17 suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, evaziune fiscală și spălare de bani.
Vizat de procurorii DIICOT este și fostul internațional Ioan Timofte. Aceste este suspectat că ar fi luat bani cu împrumut de la cămătari, iar apoi ar fi relaționat cu aceștia și s-ar fi alăturat rețelei. El urmează să fie audiat în acest caz.
30 de persoane au fost victimele acestei grupări de cămătari. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 3,5 milioane euro.
Potrivit sursei, pe strada Clăbucet din Timișoara locuiește ”liderul grupării de cămătari” vizați de anchetatori.
În total 17 suspecți sunt vizați de ancheta procurorilor DIICOT. Aceștia sunt acuzați că în perioada 2010-2017 ar fi împrumutat cu diferite sume de bani mai multe persoane din Timiș și Suceava. Încheiau cu victimele contracte de împrumut iar cei care primeau banii veneau cu garanții imobiliare. Contractele prevedeau dobânzi mari și termene de rambursare foarte scurte pentru ca persoanelor care se împrumutau să le fie foarte dificil să se achite de datorii și să piardă imobilele depuse ca garanție. În total, anchetatorii au descins în 11 locații din Timișoara, una din Dumbrăvița și șase din Suceava.