safari 750x100

deschidere foto micAncheta care a dus la condamnarea la 15 ani de închisoare a unui bărbat din Petrila, acuzat că şi-a ucis amanta şi i-a abandonat trupul într-o peşteră, a scos la iveală detalii tulburătoare despre soarta victimei sale: o femeie bolnavă, care trăia din mila localnicilor şi îi făcuse un copil călăului ei. Ucigaşul, căsătorit, nu a recunoscut copilul lăsat în grija unui orfelinat şi a decis să se răzbune pe mamă.
Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe C. M. la 15 ani de închisoare pentru că şi-a ucis fosta concubină şi i-a abandonat cadavrul în Peştera Vacii. Bărbatul nu a recunoscut crima săvârşită în urmă cu doi ani, însă ancheta şi mărturiile din timpul procesului au oferit detalii înfiorătoare despre soarta femeii omorâte şi despre relaţia ei cu criminalul.
C. M. are 57 ani, este pensionar şi căsătorit, locuia în oraşul Petrila şi beneficia de o stare materială bună. A prestat diverse activităţi la două biserici ortodoxe din Petrila, curăţenie, purtarea praporului, şi a participat astfel la înmormântările şi pomenile organizate la bisericile respective. În aceste împrejurări, susţineau anchetatorii, a cunoscut-o pe Doiniţa, în vârstă de 42 ani, necăsătorită, diagnosticată cu afecţiuni psihice, respectiv cu retard mental mediu, oligofrenie cu tulburări de comportament, care trăia din mila membrilor comunităţii, respectiv din pomenile, parastasele şi alte evenimente comemorative organizate la bisericile din Petrila.
"Profitând de starea psihică alterată a victimei, precum şi de nevoia acesteia de hrană, inculpatul i-a câştigat încrederea şi a determinat-o să întreţină cu el raporturi sexuale în diverse locaţii, oferindu-i în schimb alimente şi băutură primite de pomană. I-a interzis victimei să discute cu alte persoane despre această relaţie, însă femeia, pe fondul afecţiunilor psihice, i-a reproşat inculpatului la începutul anului 2015, în mai multe rânduri, în public şi în prezenţa martorilor, că nu îi mai acordă atenţie şi că nu are grijă de fetiţa pe care o au împreună", se arată în dosar, relatează adevarul.ro.
În 2012, Doiniţa a dat naştere unei fetiţe, care la scurt timp a fost încredinţată Centrului Specializat pentru Copii cu Dizabilităţi Hunedoara.
Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în 28 martie 2015. Au participat împreună la un parastas, unde s-au certat, iar bărbatul a strâns-o de gât şi a îmbrâncit-o în gardul bisericii, supărat că Doiniţa i-a cerut socoteală pentru fiica ei. Cei doi au fost despărţiţi de un localnic, apoi s-au împăcat, după alte dispute, la masa de pomană din după-amiaza parastasului. S-au înţeles ca mai târziu să meargă împreună la Peştera Vacii de la marginea oraşului Petrila, pentru a întreţine relaţii sexuale. C. M. a mers singur, iar în spatele lui, la 15 metri l-a urmat Doiniţa.
"În interiorul peşterii - inculpatul a întreţinut cu victima raport sexual normal, neprotejat, după care i-a aplicat în mod violent, cu un corp dur contondent, lovituri în regiunea fronto-temporo-parietală dreapta. Urmare a intensităţii loviturilor aplicate, victima a fost izbită cu capul de o stâncă din interiorul peşterii, suferind leziuni şi în regiunea temporală stânga. Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană complexă şi leziuni meningo-cerebrale, fiind abandonată în această stare în interiorul peşterii", se mai arată în dosar.