750 100 2017

10.03.2017 padurarPaznicul de vânătoare Sorin Jiva a fost împușcat în cursul serii trecute de două persoane aflate la braconaj. Paznicul de vânătoare a fost împușcat în zona unui canton din comuna Brazii, iar mașina i-a fost avariată. Pentru că nu a avut semnal la telefon să apeleze 112, s-a deplasat, rănit fiind, aproape un kilometru, unde a solicitat ajutor. El a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, însă pentru că se afla în stare gravă, a fost transferat la Timișoara, unde a fost operat.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au început urmărirea penală a celor doi bărbați care au tras asupra paznicului de vânătoare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Cei doi sunt Călin Ștefan Surda și Valentin Tamaș. Ei au tras în paznicul de vânătoare Sorin Jiva cu cartușe interzise a fi folosite la vânătoare.
Neregulile din zonă sunt cunoscute de mai mult timp și au fost depuse mai multe sesizări. Deși în urmă cu un an poliția a fost sesizată, nu s-a întâmplat nimic. Datorită neimplicării organelor statului, jaful din pădurile din zonă a continuat nestingherit, iar braconierii au ajuns să îl împuște pe paznicul de vântoare cu cartușe interzise.