safari 750x100

elev lovit 33156500Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara efectuează verificări în cazul unui profesor de matematică de la Şcoala generală nr.1 din oraşul Lupeni, pe care părinţii unui elev de clasa a VI-a l-au reclamat că le-a lovit copilul în timp ce se afla la cursuri, prezentând şi fotografii în acest sens.
'Este un incident regretabil. Şcoala a informat Inspectoratul Şcolar despre acest caz şi a declanşat o procedură de cercetare disciplinară a profesorului în cauză', a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Marta Mate.
Ea a precizat că se va deplasa joi în Valea Jiului şi va discuta, cu acest prilej, şi cu profesorul acuzat de părinţi că le-ar fi lovit copilul.
Contactat telefonic, profesorul Cornel Lungan, a recunoscut că l-a lovit uşor pe elev, afirmând că acesta deranja ora de matematică.
'Eu i-am dat una peste fund pentru că deranja ora. I-am spus să stea cuminte. Când m-am dus la el şi i-am zis să se ridice în picioare, i-am dat o palmă peste fund, încet. Are pielea sensibilă şi au rămas degetele imprimate acolo. (...) Nu am treabă cu el, ne înţelegeam foarte bine, l-am ajutat când a avut nevoie. Dar aşa e viaţa', a spus Lungan, potrivit Agerpres.
Profesorul Cornel Lungan a fost viceprimar al oraşului Lupeni timp de 16 ani, până în vara anului trecut. Acesta a spus că mai are două luni până la pensie şi că regretă că nu s-a retras din activitate anul trecut, când nu a mai fost ales viceprimar.