750 100 2017

art caprioare 1Pe conturile de socializare au fost postate fotografii cu două ciute braconate la Tîrnova.
Dorin Jiva și Lucian Pop, se arată în postarea de pe Facebook, primul paznic de vânătoare și al doilea, șef de grupă pe fondul de vânătoare Tîrnova al AJVPS, au fost prinși la braconaj de cerbi lopătari.
La 30 de metri de limita fondului de vânătoare privat de la Pâncota, cei doi au împușcat două ciute de lopătari. Conform postării, cei de la Pâncota și-au populat fondul de vânătoare cu cerbi lopătari și au avut grijă de ciute. Numai că, acestea au depășit cu 30 de metri limita și au fost imediat împușcate de către Dorin Jiva și Lucian Pop. Cei de la Pâncota au chemat Poliția, care a constatat că paznicul de vânătoare și șeful de grupă pe fondul de vânătoare Tîrnova aveau autorizație doar pentru mistreți și vulpi. „Acesta e dezavantajul când te învecinezi cu AJVPS-ul…! Ciutele au fost împușcate la 30 de metri de limita cu fondul nostru privat Pâncota, unde am populat cu cerb lopătar și am avut grijă de ciute ca și de ochii din cap. Din păcate, după ce au trecut cu 30 m limita fondului nostru, au ajuns pe fondul AJVPS-ului, unde paznicul de vânătoare cu șeful de grupă le-a împușcat sub ochii noștri, care erau împroptiți în binoclu”, spune autorul postării de pe Facebook. El a explicat cum se folosesc fondurile de vânătoare ale AJVPS: se trage în tot ce mișcă, chiar dacă nu ai autorizație, pentru că dacă nu împușc eu, oricum vine altul și împușcă.
Se pare că legea este călcată în picioare. Poate, se trezește cineva să o mai și aplice, chiar dacă este vorba despre vânat și șefi prinși la braconaj.