safari 750x100

canabis 1 1024x683Traficant de droguri din Caraș-Severin, prins de DIICOT. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore un bărbat pe care-l suspectează de săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, introducere în țară fără drept de droguri de risc și consum illicit de droguri de risc. Individul vindea cannabis chiar cu 50.000 de lei kilogramul, iar stupefiantele erau introduse în țară în mașini la mâna a doua, cumpărate din Spania.
Ionică Vița, un bărbat de 36 de ani este suspectat de procurori că ar fi vândut în acest an cantități uriașe de cannabis și rezină de cannabis. Anchetatorii susțin că drogurile de mare risc au fost cumpărate de tineri de pe raza județelor Caraș-Severin, Satu Mare, Cluj, Alba și Sălaj.
Stupefiantele au fost vândute contra unor sume cuprinse între 30.000 și 50.000 de lei kilogramul, după ce au fost introduse în țară în mașini cumpărate la mâna a doua din Spania.
„În cursul anului 2016, inculpatul Vița Ionică a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată”, susțin procurorii DIICOT Sălaj.
Anchetatorii au indicii potrivit cărora drogurile ascunse în mașinile second-hand erau vândute unor indivizi din județele Caraș Severin, Alba și Sălaj.
Înainte de Crăciun, Ionică Vița a intrat în țară prin vama Cenad, județul Arad, la volanul unei mașini înmatriculate în Spania. În portbagaj ascunsese în spațiul destinat roții de rezervă aproape 600 de grame de hașiș. Pe 23 decembrie, procurorii DIICOT Sălaj l-au prins în flagrant pe bărbat, în timp ce voia să vândă drogurile în schimbul sumei de 18.000 de lei. Cumpărătorul era de fapt un ofițer sub acoperire. A aflat asta atunci când a fost încătușat.
„La data de 24.12.2016 Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vița Ionică pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”, au precizat procurorii DIICOT Sălaj.
Ionică Viţa a contestat sentinţa de arestare preventivă la Curtea de Apel Bihor.