safari 750x100

autostrada lugoj deva sectorul babsa lot I 1“Tronsoanele de pe Coridorul IV, care stăteau din august 2012, s-au atribuit, în sfârşit”, a declarat ministrul Dan Şova

După ce a fost de-a dreptul iritat din cauza faptului că licitaţiile sau contestaţiile aferente pentru unele loturi de autostradă din Vestul României se prelungesc la nesfârşit, acum, Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, anunţă că în câteva zile se vor face publice numele companiilor sau consorţiilor de companii de specialitate care se vor ocupa cu lucrările de contrucţie a tronsoanelor de pe Autostrada Vestului. “Tronsoanele de pe Coridorul IV, care stăteau din august 2012, s-au atribuit, în sfârşit. Astăzi (n.r. - luni) a semnat Unitatea Centrală de Verificare a Achiziţiilor Publice din MFP, iar din informaţiile pe care le am de la CNADNR au semnat şi ei procesele-verbale. Se vor face ultimele comunicări, probabil mâine sau poimâine. Deci, le avem pe toate cele patru atribuite. Acum, probabil, va începe sezonul contestaţiilor şi sper ca cei de la CNSC să se mişte repede”, a declarat Dan Şova, la un post TV. Cele două proceduri de achiziţie publică, privind “Proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, loturile 2 şi 3”, respectiv „Proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 4“ se află în faza de evaluare a ofertelor depuse, finalizarea raportului de atribuire fiind estimată pentru perioada următoare. După comunicarea rezultatului procedurilor şi expirarea termenului de depunere a contestaţiilor vor fi semnate contractele.

Contestaţii, contestaţii...


Sarabanda contestaţiilor e încă actuală pe aceste loturi. Procedura de achiziţie publică privind Proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2 a fost finalizată în luna ianuarie 2013, prin desemnarea ofertantului SC Spedition UMB – Tehnostrade ca fiind câştigătorul în luna februarie 2013. În baza depunerii unei contestaţii. CNSC a decis reevaluarea ofertelor. Împotriva deciziei CNSC a fost inaintată plângere la Curtea de Apel Bucureşti. În data de 11.04.2013, Curtea de Apel a respins plângerea formulată de CNADNR SA. În acest context, în prezent procedura de achiziţie publică se află in faza de reevaluare a ofertelor, in conformitate cu deciziile CNSC şi Curţii de Apel Bucureşti.