EDITORIAL

Lia Lucia
Epure

Sorin Rosca
Stanescu

 

Știri naționale

Hackerul care a atacat site-ul Președinției, prins de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj l-au prins pe hackerul care a accesat fără drept sistemul informatic care găzduiește server-ul www.presidency.ro, site-ul oficial al Președinției României.

Citește mai departe...

Nina Cassian a murit. Poeta avea 89 de ani

Poeta Nina Cassian a decedat, marţi, la vârsta de 89 de ani, la New York, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate familiei acesteia.

Citește mai departe...

Controale înainte de Paşti: Carne, peşte, băuturi alcoolice confiscate şi amenzi de 3,6 milioane lei

Poliţiştii au confiscat, într-o singură zi, carne, peşte, băuturi alcoolice şi alte mărfuri în valoare de peste 2,6 milioane de lei, au dat amenzi de aproximativ 3,6 milioane de lei şi au depistat peste 450 de infracţiuni, după controale făcute în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti.

Citește mai departe...

Rasmussen: NATO trebuie să ia măsuri pentru apărarea membrilor săi din Europa de Est

NATO trebuie să ia măsuri suplimentare, între care mobilizarea de trupe şi exerciţii, pentru apărarea statelor membre, a declarat vineri secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, în timp ce tensiunile persistă în Ucraina.

Citește mai departe...

Radu Mazăre a fost reținut

Primarul Constanţei, acuzat că a luat mită 175.000 euro pentru a favoriza firma care a construit "Henri Coandă"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA. Edilul va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţie şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Citește mai departe...

Contestaţia lui Funar privind candidatura la europarlamentare, respinsă definitiv

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, marţi, contestaţia lui Gheorghe Funar la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a listei de candidaţi depusă în numele Partidului România Mare pentru alegerile europarlamentare.

Citește mai departe...

Astra are sechestru asigurător pe bunuri până la suma de 93,9 milioane de lei, la cererea CNADNR

Astra are sechestru asigurător pe bunuri până la concurenţa sumei de 93,9 milioane de lei după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul companiei la o sentinţă a Tribunalului Bucureşti din luna decembrie, care a admis o cerere a CNADNR privind instituirea sechestrului. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a solicitat Tribunalului Bucureşti, printr-o cerere depusă la 16 decembrie 2013, înfiinţarea sechestrului aspura bunurilor Astra Asigurări, în baza unei poliţe emise în favoarea Romstrade, companie aflată în insolvenţă, pentru realizarea unui tronson de autostradă.

Citește mai departe...

Radu Mazăre a fost adus la DNA de mascaţi

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost adus la DNA, marţi, de mascaţi, el declarând că această acţiune face parte din "sârba procurorilor" şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.
Întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a spus: "Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu".

Citește mai departe...

Guvernul Germaniei pune la dispoziţia minorităţii germane din România, în acest an, 3 milioane euro

Guvernul Germaniei pune la dispoziţia minorităţii germane din România, în acest an, peste trei milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro pentru sprijinirea minorităţii, iar restul pentru promovare economică.

Citește mai departe...

Dumitru Dragomir A FOST REŢINUT, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost reţinut de procurorii bucureşteni, luni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Poliţiştii au făcut, luni, 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, fiind vizate persoane suspectate de evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro în acest dosar.

Citește mai departe...

„Loviţi-i, omorâţi-i, că-i îngropăm în spate şi nu îi găseşte nimeni”

Ziarul ZIUA de Vest a publicat în premieră, în luna mai 2012, informaţii despre un caz petrecut în curtea celor de la SRI Timiş, unde un om a fost bătut cu brutalitate până a decedat. Îngrozitoarea crimă comisă de aşa-zişi oameni ai legii a avut loc în data de 27 octombrie 2011, la un imobil pe care SRI îl deţine pe strada Pomiculturii din Timişoara.

CITEŞTE ŞI:

 

  1. Crimă la SRI Timiş?

 

În acea zi, trei persoane nevoiaşe au pătruns în curtea unui depozit care era păzit de angajaţi ai SRI, pentru a fura fier vechi. În momentul în care au pătruns în această locaţie, hoţii de fier vechi credeau că depozitul respectiv este abandonat şi nimeni nu îi va deranja. La un moment dat, unul dintre cei trei bărbaţi a fost observat de către G.L şi G.B.I, angajaţi la U.M. 0667 Timişoara. Imediat, cei doi şi-au anunţat superiorii de cele întâmplate, iar persoana descoperită a fost condusă la corpul de gardă pentru audieri. Dănuţ Bejenariu, unul dintre hoţii de fier vechi, a fost ameninţat cu bătaia de către locotenent colonelul Camelia Maria Toman, care i-a spus acestuia că dacă nu spune adevărul privind prezenţa lui în acel loc va fi bătut.

Interogatoriu ca în filmele cu spioni

Camelia Maria Toman a încercat tot felul de metode pentru a-l intimida pe Bejenariu să spună adevărul pe care această femeie dorea să îl audă. Pentru că nu a primit răspunsurile pe care le dorea, femeia l-a ameninţat pe Bejenariu că îl va omorî şi îl va îngropa în spatele curţii. Pentru a fi cât mai credibilă, doamna Toman i-a mai spus celui pe care îl interoga că îi va pune pe subalterni să îl împuşte. În acel moment, victima a început să plângă şi a simulat un atac de epilepsie, pentru a scăpa. În acel moment, femeia le-a dat dispoziţie subalternilor să-l scoată afară din obiectiv pe cel pe care îl audia. În momentul în care Bejenariu era condus afară din obiectiv, angajaţii SRI i-au observat si pe prietenii acestuia, care se aflau într-o clădire dezafectată, pentru a căuta fier vechi. În acel moment, a început calvarul. Angajaţii SRI, la ordinul doamnei Toman, au început să-i bată pe hoţii de fier vechi care se mai aflau în incinta locaţiei cu pumnii şi picioarele.  În timp ce hoţii de fier vechi erau bătuţi, Camelia Maria Toman spunea încontinuu: „Loviţi-i, omorâţi-i, că-i îngropăm în spate şi nu îi găseşte nimeni”.

Bătut cu pumnii şi picioarele până a decedat

Vasile Nechilciuc, unul dintre hoţii de fier vechi, a fost lovit de mai multe ori cu pumnii şi picioarele până a căzut lat şi nu s-a mai putut ridica. În acel moment, speriată, locotenent colonelul le-a cerut subordonaţilor să pună victima în căruciorul cu care aceasta venise la furat de fier vechi şi să-l scoată pe acesta din perimetrul care aparţinea SRI Timiş. Unul dintre bătăuşi a vrut să cheme salvarea, pentru a-i acorda îngrijiri medicale victimei, însă Camelia Maria Toman s-a opus categoric. După această întâmplare, doamna Toman le-a cerut subalternilor să nu consemneze nimic despre eveniment în carnetul postului şi să nu raporteze nimănui despre cele întâmplate.

A murit în casa în care locuia ilegal

Victima a decedat la scurt timp după ce a fost bătută cu brutalitate chiar în curtea casei în care locuia ilegal. La faţa locului a venit imediat o ambulanţă, care nu a mai putut decât să constate decesul. Institutul de Medicină Legală Timişoara a confirmat că moartea lui Vasile Nechilciuc a fost violentă. Ea s-a datorat hemoragiei interne în urma unui traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale şi contuzii.

Lăsaţi la vatră după acest incident

Cei trei caporali, împreună cu locotenent colonelul Maria Camelia Toman au fost trecuţi în rezervă după acest incident în care un om nevoiaş a fost omorât cu bestialitate. Unul dintre agresorii bărbatului  care a murit spune că dacă doamna Camelia Maria Toman nu ar fi dat ordin ca acesta să fie bătut, nu s-ar fi întâmplat nimic. „Noi am respectat un ordin, la noi ierarhia este clară. Dacă nu respectam acest ordin dat de către superior, puteam fi cercetaţi disciplinar”, spune unul dintre agresori. Contactată telefonic, Camelia Maria Toman nu a vrut să fac nici o declaraţie pe marginea acestui subiect. Nici măcar avocatul acesteia, Florin Kovacs nu a fost prea vorbăreţ. „Dacă doamna Toman nu vrea să facă declaraţii, nici eu nu pot vorbi prea multe. Ştiu că doamna Toman a respectat legea tăcerii, pentru că nu poţi răspunde la nişte acuzaţii doar pe vorbe, trebuie să existe probe clare”, a spus avocatul Florin Kovacs. Avocatul celor trei caporali, Călin Stăiculescu, spune că cei pe care îi reprezintă au respectat un ordin. „Clienţii mei provin dintr-un sistem unde ordinul se execută, nu se discută. Tocmai asta au făcut şi ei: au respectat un ordin, pentru că altfel ar fi putut fi cercetaţi pentru insubordonare”, spune Călin Stăiculescu.

Pot sta după gratii până la 15 ani

În momentul de faţă, dosarul celor patru se află pe masa procurorilor militari de la Tribunalul Militar Timişoara. Cei patru riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea de până la 15 ani, pentru lovituri cauzatoare de moarte.
 

 

Comments   

+1 #10 Corneliu Riegler 2013-10-12 00:49
“Loviti-i, omorati-i, ca-i ingropam in spate si nu-i gaseste nimeni!” (Rechizitoriul)

Conita Toman Camelia si cu subordonatii trebuie judecati pentru omor deosebit de grav in stare de arest, ori ei sunt judecati in libertate pentru loviri...si purtarea abuziva.
"omorâţi-i" este instigare la omor!
Quote
0 #9 adevarul 2012-11-23 15:18
Am observat ca in tara asta mai nou se ia aparare hotiilor.Au furat domnule acestia si-au primit ce meritau.Sunt sigur ca cei implicati nu vroiau sa ii omoare dar boschetari astia care se drogheaza aproape zilnic daca le dai o palma mor...de asta a ajuns tara asta plina de hoti...pentru ca nu sunt capabili cei de la putere sa faca ordine si numai sa fure si sa isi castige salariul fara sa faca vreun bine pentru tara aceasta...Nu cunosc aceste persoanele implicate insa au procedat cum a trebuit in acest caz...!Daca acesti hoti intrau peste o batranica in casa ...aceasta ce facea?...Nu le mai luati atata apararea unor infractori deoarece asta sunt!!!...de ce nu au mers sa munceasca nu sa mearga la furat...
Quote
0 #8 Violeta Muresan 2012-11-21 00:15
Inca o data ,sa dovedit cat de competenti sunt cei de la ziarul ZIUA DE VEST.In curand se va dovedi tot ce a scris si despare furtul banilor europeni ,de la Mitropolia Timisoarei.Abia atunci vor fi multi care trebuie sa-si ceara scuze celor de la ziar ,pt.toate cuvintele urate adresate acestora.FELICI TARI DOAMNEI LIA LUCIA EPURE SI FRATILOR MARASCU.
Quote
0 #7 Om de centru 2012-11-20 21:02
Citesc cu interes pe net ziarul vostru dar nu am prea intervenit cu mesaje. Unele postari folosesc un limbaj neadecvat si nu vreau sa intru in gura cuiva pentru ca nu sint de acord cu acela (aceea). Imi atrag atentia deseori atacurile la ziaristi - si unul dintre ei este Sorin Marascu (nu stiu daca este una si aceeasi persoana cu Ovidiu Marascu - probabil coincidenta). M-am intors in timp si am vazut aprecieri jignitoare si la adresa lui, inclusiv atunci cind a scris la inceputul anului despre acest caz care a umplut ieri ecranele televiziunilor. De aceea vreau sa ii transmit un sincer bravo pentru fler ziaristic. Bravo Sorine si bravo Ziua ca ai curajul si publici ceea ce in timp se dovedeste a fi adevarat.
Quote
0 #6 maria_ionescu 2012-11-20 17:44
Felicitari,Sori n Marascu
Quote
0 #5 robert 2012-11-20 17:19
@Teo - madama asta, care face de rusine haina militară, nu exista inainte de 89, cu certitudine...a u trecut 23 de ani de atunci...aia s-au pensionat de mult. De aceea este trist că în loc să avem în servicii oameni mai capabili, avem niste nulitati...nist e dezaxati care, la un an dupa ce s-au comportat ca niste iresponsabili,s unt liberi. Cred ca si dacă ar pleda pentru nebunie temporară , nu ar trebui lasati sa scape. Cu ata mai mult cu cat era vorba despre niste amarati, produs al super democratiei noastre. Uneori imi este rusine că sunt roman, la fel cu astfel de bestii....
@ Autorul articolului - prea mult o domniti pe autoarea morala a faptei. Nu cred ca merita respectul nimanui, nici chiar al dumneavoastra, chiar daca asa este deontologic
Quote
0 #4 Gore 2012-11-20 12:54
Felicitari ! Ziua de Vest.
Quote
0 #3 Spiritul Banatului 2012-11-20 11:32
Numai 15 ani???

Astia toti ar trebui beliti de vii si pusi in sare.
Serviciile secrete sunt platite din Bugetul de stat pentru a servii societatea Romaneasca si nu sa omoare oameni.

Ce sar putea intelege din astfel de comportamente criminale ca cei platiti din Bugetul de stat pentru ai apara pe cetateni sunt defapt criminalii cetatenilor.

Dea dreptul Revoltator.

Acest caz ar trebuii mediatizat in intreaga tara mai multi ani de aici in colo.
Quote
0 #2 TIMISOREAN 2012-11-20 00:54
Adevarul a iesit la iveala ca si untdelemnul la suprafata apei!
desi initial toti au tagaduit, pana si parchetul militar!
BRAVO si conducerii ziua de vest.
Quote
0 #1 TEO 2012-11-19 23:57
ESTE TRIST DAR ADEVARAT ,CREDETI CA DACA A FACUT IN TIMPURILE ACESTEA ACEASTA OROARE ,CE CREDETI CA AFACUT IN 89 IN TIMPUL REVOLUTIEI? SPER SI CRED CA ACEI JUDECATORI AU SAI DEA MAXIMUL DE PEDEAPSA,ADICA PE VIATA SA AIBA TIMP SA CUGETE LA CEA FACUT,,,,IAR LA CAPORALI EI LA FEL TOT PE VIATA ,ASTA NU INSEAMNA DACA LUCREZI INTRUN SISTEM TICALOSIT SI PRIMESTI ORDIN DE LA SUPERIORI SA OMORI PE CINEVA ASTA TREBUIE SA FACI ,IN PRIMUL RAND TREBUIE SA TE GANDESTI CA ESTI OM SI DUPA ACEIA SA CANTARESI CE ORDIN AI PRIMIT,,,INTREB AREA ESTE ACESTI CRIMINALI UNDE LUCRAU IN ANUL 1989 IN TIMPUL REVOLUTIEI? NU CUMVA AU MAINELE PATATE SI CU SANGE DE REVOLUTIONARI? STATI SI CUGETATI.....
Quote

Add comment


Security code
Refresh