safari 750x100

maxim presaADR Vest luptă pentru fiecare proiect cu finanţare europeană, pentru a nu se pierde banii unionali, mai ales că s-a întârziat foarte mult timp până când România a intrat în rândul lumii cu toate documentele şi ghidurile care să permită accesarea fondurilor pe noul ciclu bugetar 2014-2020.


„Avem un calup de 19 contracte care sunt deja în pregătire, de aproape 800 de milioane de euro, ne bucură pentru că am recuperat, oarecum din timpul care a fost deja consumat. O parte din proiectele respinse au fost redepuse, programul a pornit în altă formă la început, în ideea în care nu s-au putut cere clarificări şi nu s-au putut depune proiectele. Personal, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Agenţiilor împreună cu colegii din alte regiuni am făcut mai multe demersuri şi am schimbat acest lucru şi am reuşit să repunem proiectele acestea care au fost bune, dar au fost respinse din motive administrative. Am reuşit să salvăm anumite proiecte care în mod formal au fost respinse”, a detaliat Sorin Maxim, director executiv al ADR Vest.
El spune că există suprapuneri sau necorelări în legislaţia naţională, care nu sunt suficient de bine acordate cu rigoarea fondurilor europene şi aceste fonduri europene fac parte din reforma administrativă din România şi multe lucruri s-au mai reglat din mers.
„Tot anul şi începutul anului 2017 s-au făcut multe lucruri 'în spatele cortinei', noi am muncit foarte mult în această perioadă pentru a putea reveni la acest ritm de implementare. Practic, în acest moment lucrurile sunt mult mai coerente şi sunt foarte bine definite şi putem stăpâni foarte bine procesele de pregătire şi de contractare a proiectelor”, a mai spus Maxim.